Egy dermesztő történet margójára

Egy dermesztő történet margójára

Lehetsz akár Nóbel-díjas, elismertségben megőszült tudós is, ha keresztbe teszel a politikailag korrekt beszédűeknek, elástad magad. (Már akinek ez számít…)

A DNS szerkezetének (társ)feltárójával, James D. Watsonnal történt meg, hogy kutatásai olyan eredményre vezettek, amelyek számára azt bizonyítják, hogy a fehér ember intelligensebb – bármit is jelentsen ez –, mint a fekete bőrű ember.

Mint minden tudományosan bizonyított dolog, ez is csak akkor érvényes, ha megismételt körülmények között minden alkalommal ugyanez az eredmény születik. Emiatt, meggyőződésből nyilatkozta Watson, hogy a gének felelősek azért, hogy ilyen intelligencia hányadossal mérhető különbségek megjelennek.

A politikai síkra terelt hajsza borítékolható volt.

Egykori laboratóriuma személyes véleménynek, tudománytalannak és szégyenteljesnek titulálta, a fősodratú (CNN és társai) médiában, aki tehette és megszólalt, haptákba vágja magát, elhatárolódott tőle, rasszistának xenofóbnak bélyegezte.

És, bár egy régebbi, rasszistának tekintett kijelentése miatt Watson már elnézést kért, a 90 éves tudós egy friss videóban kijelentette, hogy véleménye nem változott, azaz aggasztó Afrika jövőjével kapcsolatban az, hogy míg úgy tekintünk rájuk, hogy intelligenciájuk azonos a miénkkel, szerinte „tudományosan ennek ellenkezője igaz”.

Hírdetés

Nem PC gondolkodásának eredménye anyagiakban is mérhető volt. Életkörülményei miatt 2014-ben elárverezte Nobel-díjának aranyérmét, amit egy milliárdos vásárolt meg (4,1 millió dollárért), majd visszaszolgáltatta a tudósnak.

Most pedig, miután kiderült, hogy tartja magát véleményéhez, minden címétől megfosztotta egykori kutatóintézete. Ha ennek kapcsán a kommunista és a liberalis szólásszabadsággal kapcsolatos hasonlatosság derengene valakiban, annak talán eszébe jut az átkosban előszeretettel mesélt, ezért igencsak szakállas vicc, amely szerint a Varsói Szerződés országaiban is teljes volt a szólásszabadság!

Csak a szólás utáni szabadsággal voltak némi gondok…

Üdvözlet,
 KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »