„Égjetek, kutyák!” – Az eltérő kultúrában a molotov az apa szeretetnyelve

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető a vele haragos viszonyban lévő fia házára benzines flakont dobott meggyújtott kanóccal.

A vádirat szerint a vádlott 2023. július elején délután autóval elment egy borsodi kisvárosba a – vele haragos viszonyban lévő – fia családi házához. Az apa előtte benzinnel megtöltött egy fél literes műanyag flakont. A férfi az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd „Égjetek, kutyák!” felkiáltással eldobta, és a ház utcafrontján lévő egyik ablakot találta el. A benzines palack lepattant, és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

Hírdetés

A vádlott fia észlelte a cselekményt és kiszaladt a házból, kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet, értesítették a tűzoltóságot.

Az elkövető a saját cselekményét és az azt követő oltást is internetes közösségi oldalon élőben közvetítette, mely során ismételten a ház meggyújtásával fenyegetőzött.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »