Egészen januárig húzódhat a kormány bukásáról szóló szavazás, ha lemond Matovič

Egészen januárig húzódhat a kormány bukásáról szóló szavazás, ha lemond Matovič

Minden forgatókönyv terítéken van – mondta Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e Igor Matovič (OĽaNO) lemondása.

Šipoš a Markíza mai vitaműsorában elmondta, egyik miniszter sem ragaszkodik a székéhez, ugyanakkor hozzátette, a demokratikus pártokkal történő tárgyalásokat zárt ajtók mögött kell lefolytatni. Az OĽaNO frakcióvezetője nem zárta ki a kormány újjáépítésének lehetőségét sem.

Jana Bittó Cigániková (SaS) szerint Igor Matovič távozásának alapvető lépésnek kellene lennie, amellyel senkinek sem lehetne ártani Szlovákiában.

Hírdetés

Amennyiben Matovič lemond, az egy alapot jelenthet, amelyből kiindulva hajlandóak vagyunk más feltételekről is tárgyalni, legyen szó az igazságügyi reformokról, a belügyminiszter kudracairól, vagy az alulfinanszírozott egészségügyi rendszerről

– közölte az SaS képviselője.

Cigániková közölte, ha Matovič valóban távozik miniszteri posztjáról, akkor az SaS el tudja képzelni, hogy egy hónappal elhalasztja a kormánnyal kapcsolatos bizalmi szavazást, így az január végére tolódhat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »