Eb-sorsolás: ismét találkozik a svéd csapattal a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az északmacedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség csütörtöki bécsi sorsolását a nemzeti csapat a második kalapból várta, és már az esemény előtt biztos volt, hogy az A jelű négyesbe kerül, ahogy az is, hogy az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja.

A sorsoláson – amelyen közreműködött Győri-Lukács Viktória, a magyar válogatott és a Győri Audi ETO jobbszélsője – kiderült: Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a tavalyi világbajnokság középdöntője (22-26) és a múlt heti debreceni olimpiai selejtezőtorna (28-25) után ismét találkozik a svéd gárdával. A harmadik kalapból az északmacedón, a negyedikből a török csapat került az A csoportba.

Hírdetés

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során a 65 meccsből 24-et játszanak Magyarországon.

A csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan két-két csapat az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért lépnek pályára.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »