Dunaszerdahelyen is megalakult a Szövetség helyi szervezete

Dunaszerdahelyen is megalakult a Szövetség helyi szervezete

Megalakult a Szövetség politikai párt dunaszerdahelyi szervezete, amelynek elnöke Hájos Zoltán lett.

Az alakuló taggyűlés az előzetes egyeztetéseknek megfelelően zajlott, Hájos Zoltán tájékoztatta portálunkat arról, hogy az alelnököket és az elnökségi tagokat is sikeresen megválasztották a héten lezajlott gyűlésen.

A programpontok között szerepelt a munkaelnökség megválasztása, a bizottságok (mandátum vizsgáló és szavazóbizottság, javasló és jelölőbizottság) felállítása, majd a platformok vezetőinek beszámolói következtek (A. Szabó László – MKP, Vangel Ferenc – HÍD, Nagy József – Összfogás), s végül megszavazták az elnök, az alelnökök és az elnökségi tagokat.

Hírdetés

Ötvenegy személy vett részt az alakulógyűlésen, minden egyes platformból minimum öt tag volt jelen. A helyi szervezet elnöksége tíz taggal alakult meg: 5 MKP, 3 HÍD és 2 Összefogás. Az MKP adta az elnököt, a HÍD és az Összefogás értelemszerűen biztosította a két alelnököt. Így lett alelnök a HÍD részéről Vangel Ferenc és az Összefogás platformtól pedig Nagy József”

– fejtette ki Hájos Zoltán, a Szövetség dunaszerdahelyi szervezet újonnan megválasztott elnöke.

„Természetesen a bizalom nem egyik napról a másikra alakul ki a tagokban, de az előre egyeztetés során mindenki tartotta magát a megállapodásokhoz. A helyi képviselők az elnökség létrehozásáról és az elnökség tagjainak a meghatározásáról nyílt szavazással döntöttek, ám az elnököt, az alelnököket és az elnökségi tagokat titkos szavazással határozták meg” – mondta el Hájos.

Az elkövetkező időben legfőbb feladatuk lesz a helyi szervezetek és járási szervezetek megválasztása, valamint a kerületi tanács tagjainak megválasztása is. A munka oroszlánrésze még hátravan.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »