Drucker is tárgyal Dzurindával az új atlantista pártprojektről

Drucker is tárgyal Dzurindával az új atlantista pártprojektről

Tomáš Drucker, a Dobrá voľba a Umiernení párt elnöke, egykori Smer által jelölt egészségügyi miniszter is tárgyalásokat folytat Mikuláš Dzurindával az egy új “jobbközép” párt létrehozásáról. Drucker erről az Aktuality.sk-nak nyilatkozott. Elkötelezettségről még nem nagyon lehet beszélni, bár egy félmondattal utalt rá, hogy egyesek számára az ő személye problémát okoz, mert a Smer kormánya idején egészségügyi miniszterként ténykedett.

Dzurinda projektjével eddig egy sor 5 százalék alatt mért pártot illetve korábbi pártjából kiszakadt személyiséget emlegetnek együtt. A Dobrá voľba jelenleg Alojz Hlinával működik együtt, Hlina mikromozgalmára utal az “Umiernení” szó a párt nevében.

Drucker kijelentései is megerősítették, hogy az új párt egyik (ha nem a) legfontosabb jellemzője az erős atlantista, nyugati irányultság lesz.

Hírdetés

Druckeréken kívül eddig a következő pártokat és személyiségeket emlegették együtt, ezek közül nem mind került megerősítésre:

A felhozatalt látva alapvetően az esélytelenebb, de még jobbközépnek és atlantistának elfogadható pártokat próbálják egy ernyőpárt alá gyűjteni, nyilván abból kiindulva, hogy az OĽANO térvesztése miatt piaci rés támadt a jobboldalon. További részletek korábbi cikkünkben:

Már szerveződik Dzurinda új pártja Macko tábornokkal, Nicholsonovával és a liberális mikropártok hadával

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »