Dominic Fritz szerint azért lehet Temes megye az egyetlen „piros megye”, mert õk nem hazudnak

Dominic Fritz szerint azért lehet Temes megye az egyetlen „piros megye”, mert õk nem hazudnak

Miután Temes megye maradt az egyetlen „piros megye”, Temesvár német polgármestere úgy érezte nála pattog a labda és magyarázatot kell nyújtania, hogy miért van ez így. Dominic Fritz azonban nem Temesvárt vagy a megye más településeit tette felelőssé, pont ellenkezőleg történt. Szerinte ugyanis pont Temes megye az, amely elvégzi a tesztelést, más megyékben azért lehet érvényes a sárga és a zöld forgatókönyv, illetve ezekben a megyékben azért enyhíthetnek a korlátozásokon, mert becsapják saját magukat.

Dominic Fritz keddi sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy Romániában nem végeznek elegendő koronavírus tesztet, az emberek hazudnak saját maguknak és ezzel hamis benyomást keltenek a biztonságról, amit ők Temes megyében viszont mellőznek.

Hírdetés

„Olyan megye vagyunk, amely a piros forgatókönyvben van, sajnos az arány továbbra is növekszik, tegnap ezer lakosra több mint négy esetet értünk el Temesváron. A halálesetek száma pedig tovább emelkedik. A kórházak orvosai azt mondják, hogy az intenzív terápiás osztályok ismét tele van. Ugyanakkor tudjuk, hogy az új brit variáns Romániában kezd elterjedni, ami sokkal fertőzőbb, mint az eddig ismert. Ez mindannyiunkat érint, ezért kifogások helyett fontosabb a legveszélyeztetettebbek védelme és minden intézkedés tiszteletben tartása. Mindenki azt várja, hogy érjen már véget a járvány, de sajnos a veszély továbbra sem múlt el” – mondta a temesvári polgármester keddi sajtótájékoztatóján.

A közösségi médiában közzétett közel 1 és fél órás tájékoztató itt nézhető meg:

(hotnews/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »