DK: ki kell vizsgálni a Völnert lefizető végrehajtói elnök VII. kerületi ingatlanbizniszeit

DK: ki kell vizsgálni a Völnert lefizető végrehajtói elnök VII. kerületi ingatlanbizniszeit

A Völner-gate egyik főszereplője, dr. Schadl György a VII. kerületieket is megkárosíthatta, véli a Demokratikus Koalíció. Oláh Lajos, a DK terézvárosi és erzsébetvárosi országgyűlési képviselője, az ellenzék közös képviselőjelöltje szombati videójában beszélt arról, hogy Schadl milyen ingatlanvagyonra tett szert a VII. kerület korábbi, fideszes vezetésének közreműködésével.

A politikus szerint az elmúlt évtized legmagasabbra csapó korrupciós botrányának egyik főszereplője, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, dr. Schadl György a VII. kerületben is gyanús körülmények között tett szert egy 8 ingatlanból álló ingatlanportfólióra az előző fideszes kerületvezetés idején, amit a saját és a felesége nevére íratott, és aminek összértéke a Budapest legfelkapottabb részein vásárolt lakásokkal meghaladja a 200 millió forintot is.
A DK azt követeli, hogy a letartóztatott Schadl ügyében indított vizsgálatok a VII. kerületi ingatlanokra is terjedjenek ki.

Hírdetés

„Tudnunk kell, hogyan juthatott a korábbi fideszes vezetés idején 8 lakáshoz is Schadl György. Miért döntött a Pénzügyi bizottság zárt ülésen az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok értékesítéséről? Mennyire volt véletlen, hogy Schadl volt az egyedüli ajánlattévő, aki kikiáltási áron tudta a nyolc ingatlant megvásárolni? Próbálta-e Schadl ebben az esetben is megvesztegetni a fideszes döntéshozókat?”

A DK szerint a VII. kerületi lakosok is megérdemlik, hogy tudják, őket mekkora kár érte, amikor Schadl ingatlanportfóliót vásárolt a korábbi kerületvezetés közvetlen jóváhagyásával. 

Nemrég Karácsony Gergely főpolgármester említett meg egy V. kerületi ingatlant, amit Rogán Antal mai propagandaminiszter még egykori polgármestersége alatt adott el panellakásnak megfelelő árazáson Schadl Györgynek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »