Diana Șoșoacã megpályázná az államelnökséget – Teodosie, a konstancai érsek áldását adta rá

Diana Șoșoacã megpályázná az államelnökséget – Teodosie, a konstancai érsek áldását adta rá

Diana Șoșoacă független szenátor a Realitatea Plus tévécsatorna esti műsorában nyilatkozott jövőbeli terveiről. A „honanya” kijelentette, hogy talán nem érte volna el ezt a látványos népszerűséget a romániai választópolgárok között, ha nem fogadta volna meg Konstanca érsekének, Teodosie-nak a tanácsait. Șoșoacă azt is elárulta, hogy a következő években arra összpontosítana, hogy – megfelelő támogatottság esetén – induljon az államelnöki választásokon.

Hírdetés

Közzétette: Diana Iovanovici-Șoșoacă – 2021. április 30., péntek

„Emlékszem, mit mondott nekem őszentsége Teodosie érsek úr, amikor áldását adta politikai pályafutásomra: fogadd el sorsod áldozatként, amelyet a román népért teszel, és ne sajnálj semmilyen erőfeszítést ennek érdekében. Nehéz lesz az utad, de fogadd el, és én áldásomat adom rá!” – elevenítette fel Șoșoacă a konstancai püpök szavait. Azt is hozzátette, hogy annak idején ő nem volt meggyőződve arról, hogy törvényhozóként szeretne bekapcsolódni a politikai életbe, azonban Teodosie volt az, aki folyamatosan bátorította, mondván, hogy „ha már ott ül a parlamentben, akkor hathatósabb segítséget tud nyújtani nekik”. (Hogy pontosan kire gondolt Tomis érseke, ez nem derült ki a szenátor beszámolójából – szerk. megj.)

Șoșoacă kitért arra is, hogy egy új politikai párt létrehozását tervezik, amely összefogná „a nemzeti erők” nagy részét, részleteket azonban nem árult el.
Az államelnöki választásokon való indulásáról kijelentette, hogy számtalan visszajelzést kapott az őt támogató polgárok részéről, szívesen látnák őt az ország elnökeként. „Ha román nép ezt várja tőlem, akkor meg kell tennem!” – mondta határozottan a honanya.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »