Délvidéki Ősök Napja – Bajsán

A 2022-es Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés (08.12-14.) előtt, a jelenleg Szerbiához tartozó bácskai térségen, Bajsán rendezzük meg a Délvidéki Ősök Napja ünnepet, július 23-24-én. Fontosnak tartjuk, hogy az elszakított területeken élő magyar testvéreink is a legősibb hagyományainkra emlékezhessenek a saját szülőföldjükön. Kiemelten igaz ez a délvidéki magyarlakta területekre, amelyet az utóbbi évtizedekben háború, asszimiláció, elvándorlás sújtott. A Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség, illetve a szövetség délvidéki tagozata a Magyar-Turán Délvidék egy kétnapos kulturális, hagyományőrző rendezvényt szervez Július 23-24-én.

A Délvidéki Ősök Napja ünnep előtti napon, július 22-én, pénteken délután 19-órai kezdettel Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója előadást tart Bajsán. A tudományos, ismeretterjesztő előadás címe: “Magyar őstörténet a természettudományok tükrében”.

Hírdetés

Július 23-án, szombaton, pedig délelőtt kezdetét veszi a Délvidéki Ősök Napja, ahol hagyományőrző programok, népzene, néptánc, harci bemutatókat tekinthetnek meg a kilátogató vendégek a hétvége folyamán.

Az ősi magyar szálláshelyek, jurták bemutatója mellett vásár, íjászat, gyermeklovagoltatás is megtalálható lesz a programok között, így az egész család számára élményekben gazdag kikapcsolódásnak ígérkezik a Délvidéki Ősök Napja. Minden magyar testvérünknek lélekfeltöltő ünneplést kívánunk!

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »