Debrecen, Nagyvárad, Berettyóújfalu, Margitta ezúttal is együtt ünnepel + egyéb programok Kolozsvárról

Debrecen, Nagyvárad, Berettyóújfalu, Margitta ezúttal is együtt ünnepel + egyéb programok Kolozsvárról

Debrecen ebben az esztendőben is együtt ünnepli a magyar kultúra napját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei és nagyváradi szervezetével, Berettyóújfalu és Margitta önkormányzatával, igaz ezúttal online felületeken – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mind a négy településen pénteken számos programmal várják az érdeklődőket a könyvtárak, múzeumok, művelődési központok honlapjain, Facebook-oldalain és a helyi televíziók műsoraiban. Margittán lesz virtuális barangolás a magyar kultúra házában, Berettyóújfaluban könyvbemutatókkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket, Nagyváradon egyebek mellett Magyarnak lenni címmel interaktív óra lesz a magyar kultúra kapcsán, A Himnusz nyomában pedig online foglalkozást tartanak, de lesznek virtuális képzőművészeti tárlatvezetések is.

 

A debreceni múzeumok játékos kvízzel várják a közönséget, a zenekedvelők pedig az egyetem zeneművészeti karának ünnepi műsorát tekinthetik meg.
A helyi Kölcsey központban felvett műsorban egyebek mellett felcsendülnek Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc és Bartók Béla művei.

Debrecen, Nagyvárad, Berettyóújfalu, Margitta ezúttal is együtt ünnepel + egyéb programok Kolozsvárról

A Romániai Magyar Dalosszövetség, 2021. január 23-án szombaton, d.u. 4 órakor szervezi meg a hagyományos magyar kultúra napi ünnepségét kórushangverseny keretében, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Kolozsvár-Törökvágási  Református Egyházközség támogatásával. ez alkalommal az online térben,

Hírdetés

BARTÓK BÉLA  és BÁTHORY ISTVÁN  szellemében.

Az esemény követhető a Dalosszövetség YOUTUBE csatornáján:
youtube.com/NetFilmTar , 2021-ban január 23-án szombaton d.u. 4 órai kezdettel.

Áhitatot mond: Nt. Dr. BIBZA GÁBOR esperes lelkész

Köszöntő : Dr. SZÉMAN PÉTER E.M.K.E. elnök
                       TÓTH GUTTMAN EMESE R.M.D. elnö

Előadók  :

Dr. Csákány Csilla – egyetemi adjunktus


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »