Deák Zsombor ezüstérmet szerzett (Triatlon)

Deák Zsombor  ezüstérmet szerzett (Triatlon)

Szeptember 24-én Mamaia adott otthont Románia és Dél-Kelet-Európa legnagyobb triatlonversenyének, a H3RO megmérettetésnek, amelyre sprinttávtól fél-Ironman távig nevezhettek a sportolók. A fél-Ironman egyben országos bajnokság is volt, ahol a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor másodikként végzett, így ezüstéremmel térhetett haza.

A fél-Ironman távra 90 férfi nevezett, akikre a célba érésig 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás várt. A háromszéki versenyző az első próbát 28:54 perc, a másodikat 2:17:36 óra, a harmadikat pedig 1:15:21 óra alatt teljesítette, így másodikként zárta a viadalt. A győzelmet Alex Ion szerezte meg, aki közel kilenc perccel előzte meg a 33 éves sepsiszentgyörgyi három­próbázót, míg a dobogó harmadik fokára Alexandru Toma állhatott fel.

Hírdetés

„Nagyon rég volt, hogy egy országos bajnokságon elért második helynek őszintén örülni tudtam. Ez az év eddig nem ment zökkenőmentesen, viszont ez a verseny egy jól sikerült próba volt. Az úszás és a kerékpározás elfogadhatóan, a futás pedig remekül alakult. Szerencsére a mezőny sokat erősödött itthon is. Egy ilyen teljesítménnyel az elmúlt évtizedben bármikor országos bajnokságot nyertem volna, azonban most a győztes egyszerűen jobb volt nálam. Utálok veszíteni, szóval már alig várom, hogy újra összecsapjunk. A következő viadal, amire nagyon készülök az egy teljes Ironman lesz Ausztráliában” – mondta Deák Zsombor, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását.

Eredmények, fél-Ironman, férfiak: 1. Alex Ion (Unstoppable Sport Club) 3:55:36 óra, 2. Deák Zsombor (ASK Aluta) 4:04:17, 3. Alexandru Toma (Bukaresti Olimpia) 4:06:10. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »