Csoportosan raboltak a fiatalkorú cigányok Baján

Csoportosan raboltak a fiatalkorú cigányok Baján

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói két fiatalkorú és egy nemrég felnőtt korúvá vált férfit vettek őrizetbe.

Hírdetés

Egy 15 éves bácsalmási, valamint egy 17 és egy 19 éves felsőszentiváni lakos a gyanú szerint 2024. január 26-án, kora délután, Baja belvárosában kirabolt egy 15 éves fiatalt. Áldozatukat séta közben szólították le, és pénzt követeltek tőle. A fiú először nem akart eleget tenni a felszólításnak, ezért őt a vele azonos korú bűnelkövető megütötte. Ez után a sértett mégis elővette a pénztárcáját, és abból egy ezres bankjegyet elővett, ami a földre dobott. A pénzt a banda tagjai magukhoz vették.

A két nappal később, január 28-án, délután a forgalmas bajai buszpályaudvaron szintén egy fiatal fiút szemeltek ki maguknak. Őt veréssel fenyegették meg, amelynek hatására a sértett 18 000 forintot adott át támadóinak.

A bajai nyomozók 2024. január 31-én, reggel a csoportos rablással gyanúsított társaság mindhárom tagját elfogták és őrizetbe vették, majd kihallgatásukat követően kezdeményezték letartóztatásukat.

A rendőrök tovább vizsgálják a történteket: arra kíváncsiak, hogy a sértettektől korábban is vettek-e már el pénzt másoktól, esetleg az elmúlt időszakban volt-e további áldozata a bűnbandának.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »