Csökkent a munkanélküliség az euróövezetben

Csökkent a munkanélküliség az euróövezetben

Az euróövezet munkanélküliségi rátája júliusban jóval 8% alá esett, és elérte a 14 hónapos minimumot. Az Eurostat adatai alapján egész Európai Unióban 7% alá esett vissza a munkanélküliség.

Az Eurostat adatai szerint az euróövezet munkanélküliségi rátája júliusban 7,6% -os volt, a júniusi 7,8%-os értékkel szemben, ami a legalacsonyabb érték tavaly május óta.

Még markánsabb a csökkenés az euróövezetben évközi összehasonlításban, 2020 júliusában még 8,4%-os volt.

Az egész unióban júliusban 6,9%-os volt a munkanélküliség az előző hónapban mért 7,1%-kal szemben. Tavaly júliusban még 7,6%-os volt az unió területén a munkanélküliségi ráta.

Hírdetés

A fiatalok munkanélkülisége is csökkent, az euróövezetben 17% alá, az EU-ban pedig 16% alá csökkent. Az Eurostat adatai szerint a fiatalok munkanélküliségi rátája júliusban elérte a 16,5% -ot az euróövezetben, az unióban pedig 16,2%-ot. Az előző hónapban az euróövezetben 17,2% -ot, az Európai Unióban pedig 16,9%-ot tett ki.

A legmagasabb munkanélküliségi rátát az unió területén ismét Görögországban és Spanyolországban mérték, ahol a munkanélküliségi ráta 14,6%, illetve 14,3% volt.

A legalacsonyabb munkanélküliség Csehországban és Hollandiában volt, 2,8, illetve 3,1%-os. Szlovákiában a munkanélküliség júliusban elérte a 6,6%-ot.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »