Csökken a fertőzés terjedése a tanintézményekben

Csökken a fertőzés terjedése a tanintézményekben

Hétfőn minden háromszéki óvodában és iskolában a teljes gyermeklétszámra számítanak a jelenléti oktatásban, mert a pénteki járványügyi helyzet egyetlen egységben sem indokolja a távoktatásra való áttérést sem óvodai csoportban, sem osztályban – közölte pénteken a megyei tanfelügyelőség.

Míg február első hetében az öt tanítási nap alatt kilencvenhét óvodás és iskolás, valamint hetvennyolc tanügyi alkalmazott esetében állapítottak meg koronavírus fertőzést Háromszéken, a megyei tanfelügyelőség pénteki összesítése szerint ezen a héten ötvenkilenc gyermeknél és harmincegy dolgozónál, köztük huszonöt pedagógusnál igazoltál az elvégzett teszt alapján a fertőzést. Pénteken még öt osztály diákjai tanultak távoktatásban, mivel az elmúlt egymást követő hét nap alatt három diák megfertőződését jegyezték az adott közösségben, de a jelenlegi állás szerint minden érintett tanuló számára véget ér az ötnapos karantén, és hétfőn visszatérhetnek az iskolapadba.

Hírdetés

A nyáltesztek végzését folytatják, ezúttal sem tudni, hogy a szülők mennyire veszik komolyan, ezen a héten hét pozitív esetet jelentettek, közülük hatnál PCR-teszttel is igazolódott a fertőzés, egy esetben pénteken még várták az eredményt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »