Csoki Júlia talán már Sadiq Khan Londonjában is sok egy kicsit

Csoki Júlia talán már Sadiq Khan Londonjában is sok egy kicsit

Homályos üzenetet kaptak a Tom Holland és a színes bőrű Francesca Amewudah-Rivers címszereplésével beharangozott Rómeó és Júlia-előadásra jegyet váltók Londonban, a korábban rasszistabotránnyal körüllengett darab bemutatását technikai okokra hivatkozva halasztották el – méltatlankodik a számára szomorú hír szemlézése közben a Zsindex.

Gyártási nehézségek miatt egyelőre elmaradnak a Tom Holland szereplésével látható, Rómeó és Júlia című Shakespeare-örökzöld színpadi premier előadásai. Most kiderült, hogy a Jamie Lloyd rendezésében színpadra vitt mű – amelyet a Júliát alakító fekete színésznő, Francesca Amewudah-Rivers miatt már korábban is heves ellenállás fogadott – technikai okokból nem debütálhat a tervezett időben – írja a Deadline.

A produkcióban egy színes bőrű nő alakítja Júliát, ez az, ami kiverte a biztosítékot a közönség egy részénél, és rasszista üzeneteket címeztek a karaktert eljátszó Francesca Amewudah-Riversnek – panaszolja tovább az Index.

Hírdetés

Így már korábban is attól tartottak sokan, hogy hiába várja a darab bemutatását a londoni West End közönsége.

A színmű, amelyben a Pókember-színész Tom Holland és Francesca Amewudah-Rivers játsszák a címszerepeket, szombat este debütált volna a londoni Duke of York színházban, azonban a jegytulajdonosokat arról tájékoztatták, hogy az előadás „nem folytatódhat a tervek szerint”.

Az indoklás szerint „a produkció további előkészületeket igénylő technikai szempontjai miatt a Rómeó és Júlia 2024. május 11-i, szombati előadása nem valósulhat meg a tervezett időpontban”. A Deadline információi szerint a hivatalos első esti premier új dátuma május 23-ra változott, vagyis úgy néz ki, a rasszista szál csak a magyarországi lap vágyálmaiban létezik. Pedig igény az volna rá.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »