Csíksomlyóra látogatott a magyar külügyminiszter

Csíksomlyóra látogatott a magyar külügyminiszter

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere február 14-én, hétfőn Erdélybe látogatott. Útja elvezetett a csíksomlyói kegytemplomba is.

A magyar külügyminiszter Marosvásárhelyen Péter Ferenccel, Maros Megye Tanácsának elnökével és Soós Zoltánnal, Marosvásárhely polgármesterével találkozott. Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád polgármesterrel, valamint Bokor Tiborral, Kézdivásárhely polgármesterével egyeztetett, majd Hargita megyébe érkezett, ahol először a magyarság egyik legkedvesebb kegyhelyét kereste fel.

Csíksomlyón a kegytemplomot látogatta meg Szijjártó Péter, a kegyhely ferences őrei mellett a Csíkszeredában tárgyaló Kovács Gergely gyulafehérvári érsekkel is találkozott.
A miniszter kíséretében ott volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára; a csíkszeredai főkonzulátus munkatársai, valamint romániai politikusok: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök; a Hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba, valamint Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila.

A kegyhelyen Urbán Erik tartományfőnök kalauzolta a magyar minisztert Bőjte Mihály házfőnök és Albert I. Leander ferences testvér kíséretében. Szijjártó Péter a kegyszoborhoz is felment, a Szűzanya lábainál imádkozott.

Hírdetés

Csíksomlyóról Madéfalvára indult a küldöttség, ahol részt vettek a Siculicidium-emlékműnél tartott ünnepségen.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Csúcs Mária, Gönczy Tamás

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »