Csak a szokásos: kábítószerrel kereskedtek a „c-típusúak”

Csak a szokásos: kábítószerrel kereskedtek a „c-típusúak”

A jászsági rendőrök három helyi lakost gyanúsítanak azzal, hogy új pszichoaktív anyagnak minősülő szerrel kereskedtek Jászladányon, ráadásul ezt bűnszövetségben, szervezetten, előre megállapodva követték el.

Hírdetés

Egy, a Jászberényi Rendőrkapitányságon zajló büntetőeljárásban olyan információ jutott a rendőrök tudomására, amely szerint egy jászladányi férfi, annak párja, és egy nőismerősük kábítószert árulnak a településen. A vásárlókat a házuknál szolgálták ki, az illegális szert 1000 forint/pakk áron értékesítették.

A jászsági rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA bevetési egységeinek segítségével 2023. szeptember 18-án – egy időben több helyszínen – kutatást tartottak kábítószerkereső kutyákkal.

A bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 51 éves férfit és 34 éves párját, valamint 33 éves női társukat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és letartóztatásukra tettek előterjesztést.

A kutatás során a rendőrök fehér kábítószergyanús anyagot találtak, ami az előzetes szakvélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezen kívül több kerékpárt, elektronikai terméket és kéziszerszámot foglaltak le a nyomozók a férfitól, a gyanú szerint azok bűncselekményből származnak, eredetüket tovább vizsgálják.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »