Csak a romániai lakosság 30%-a oltatná be magát jövõre koronavírus ellen

Az Avangarde friss közvélemény-kutatása szerint csak a lakosság 30%-a oltatná be magát az új koronavírus ellen a jövő évi kampány keretében. 29% elutasítja azt, további 29% egyelőre határozatlan ebben a kérdésben, 10% nem tud dönteni, 2% pedig nem tudja vagy nem válaszol. A felmérést december 10. és 20. között végezték el, 900 ember telefonos megkérdezésével (hibahatár 3,2%).

Ugyanakkor kiderül, hogy a válaszolók 38% általában oltáspártinak tartja magát, 20% ellenzi az oltásokat, 25% nem tud véleményt formálni vagy nem érdekli a kérdés, 17% pedig nem tud választ adni.

Hírdetés

Ugyanakkor a románok többsége aggódik (47%) vagy éppen nagyon aggódik (16%) a Covid-járvány alakulása miatt, csak 23% mondta azt, hogy csak kicsit aggódik, 11% azok aránya, akik egyáltalán nem aggódnak.

Ami a járványügyi intézkedéseket illeti, a többség, vagyis 72% gondolja azt, hogy karácsonykor nem kellene bezárni a templomokat és 70% pedig egyértelműen ellenezne egy újabb teljes lezárást is.

Arra is rákérdeztek, hogy kinek a családjában volt már ilyen megbetegedés: 11%-nak volt koronás fertőzés a szűk családjában, de 50% volt azok aránya, akik erre azt mondták, hogy nem tudja vagy nem válaszol és 39% jelentette ki, hogy nem volt ilyen eset. (g4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »