Csak a HÍD!

Csak a HÍD!

Emlékszem egy választási kampányrendezvényre, amikor a vegyes párt szimpatizánsai teljes meggyőződéssel rigmusokban éltették kedvenc pártjukat „Csak a HÍD!” felkiáltással. Azóta sok víz lefolyt azon a bizonyos folyón és a felvidéki magyar politikum a híd építése helyett az egy csónakban evezés mellett döntött. Ám a Szövetség eddigi működési ideje alatt közösségünk inkább azt tapasztalta, hogy ebben a csónakban bizony nem járnak egy ritmusra az evezők, és az egy irányba húzástól még messze vagyunk.

Ennek ma a közösségi médiában tanúi is lehettünk. Történt ugyanis, hogy a Szövetség – Híd Platformjának elnöke, Rigó Konrád a népszámlálási eredmények kisajátításának adott hangot, pártjának tulajdonítva a kedvezőnek ítélt eredményt. Csak a HÍD! – jutott eszembe…

Emellett pedig azt is gondoltam, hogy végre meg kellene érteni és tanulni közösségben gondolkodni. Abban a közösségben, amelynek most a pontos számát is tudjuk: 422 065, illetve 456 864.

Hírdetés

Mi nem hidasok, MKP-sok vagy más sztereotípia szerint bélyeget viselők vagyunk – hanem MAGYAROK!

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke is hasonló értékrend alapján reagálva Facebook-posztjában így fogalmazott: „Elfogadhatatlan, ha ezt az eredményt bárki is magának szeretné kisajátítani. Ne feledjük, elsősorban egymásra vagyunk utalva, csak közösen, egymást segítve erősödhet a felvidéki magyarság!”

Így legyen…

(Hideghéthy Andrea/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »