Concertino – fiatal komolyzenei tehetségek bizonyíthatnak

Concertino – fiatal komolyzenei tehetségek bizonyíthatnak

Rozsonits Ildikó zongorista, a Virtuózok V4+ műsor egyik győztese, a Bartók Rádió nevezettje is bejutott a Concertino Prága nemzetközi verseny döntőjébe.

A fiatal komolyzenei tehetségeknek szóló nemzetközi verseny magyarországi indulóit a közmédia Bartók Rádiója választotta ki. A finálét Prágában, a Rudolfinum koncerttermében rendezik szeptember 18-án – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A mindössze 14 éves komolyzenészt a Virtuózok V4+ nyerteseként ismerhette meg a Duna Televízión futó tehetségkutató közönsége. A fiatal zenész már több nemzetközi versenyen indult és sikert sikerre halmozva nyeri a díjakat. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a különleges tehetségek osztályába jár.

A klasszikus zenei Bartók Rádió a fiatal zongorista mellett további egy versenyzőt nevezett az 55. alkalommal zajló Concertino Prágára, Havasi Kristóf szaxofonos a legjobb hat között végzett.

Hírdetés

A Cseh Rádió zenei versenyében 14 ország 58 versenyzőjének felvételét hallgatta meg két fordulóban a nemzetközi zsűri.

Rozsonits Ildikón kívül a döntőbe jutott a szlovák Ryan Martin Bradshaw (zongora), a cseh Jan Schulmeister (zongora), valamint a német Mark Lewin (hegedű).

A 16 éven aluliak számára meghirdetett verseny korábbi győztesei közt szerepel nemzetközi szinten Sabine Meyer klarinétművész, Isabelle Faust és Julian Rachlin hegedűművész, magyar viszonylatban Kocsis Zoltán zongoraművész, Drahos Béla fuvolaművész és Zempléni Szabolcs kürtművész.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »