Cigikunyerás után verte össze áldozatát egy „navajonki” Tatabányán

Cigikunyerás után verte össze áldozatát egy „navajonki” Tatabányán

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki cigitarhálás után vert meg egy járókelőt Tatabányán. A vármegyei főügyészség helyettes szóvivője közölte, hogy a letartóztatására azért volt szükség, mert az elkövetővel szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 3-án, 21 óra 20 perc körüli időben, Tatabányán, egy téren cigarettát kért a sértettől, aki azonban közölte vele, hogy nincs már több cigarettája. A gyanúsított ettől ideges lett és hirtelen mindkét oldalról ököllel arcon ütötte, amitől a földre esett. Ezután odalépett és a nadrágjából kivett két cigarettacsikket, valamint 500 forint aprópénzt. A támadó ezután övtáskájában lévő irattartójából további 1500 forint készpénzt vett el.

A sértett eközben megpróbált felállni, mire a gyanúsított egy alkalommal vállon rúgta, aki ennek ellenére felállt, és a gyanúsítottól kérte vissza az irattartóját. A bántalmazott az arcán, valamint a térdén nyolc napon belül gyógyuló, horzsolásos sérülést szenvedett el.

A férfi ezen cselekménye miatt a nyomozó hatóság kifosztás bűntette megalapozott gyanúját közölte vele.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a gyanúsított cselekménye súlyosabb bűncselekmény, rablás bűntett megállapítására is alkalmas lehet, azonban ezzel kapcsolatban a nyomozás még folyik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »