Centenáriumi zarándoklatot szervezett Rómába a Miskolci Egyházmegye

Centenáriumi zarándoklatot szervezett Rómába a Miskolci Egyházmegye

Rómába szerveztek zarándoklatot a Miskolci Apostoli Exarchátus alapításának százéves jubileumára készülve. Július 30. és augusztus 5. között látogatott az Örök Városba a Miskolci Egyházmegye zarándokcsoportja.

„Isten kegyelme kísérje utunkat, hogy hazaérve az otthon maradottaknak is vigyünk az áldásból, melyet most megtapasztalhatunk. Hazatérve részletes útinaplóban osztjuk majd meg mindazt a csodát, melyben részünk lehetett” – ígérte Béres Gábor atya, a zarándoklat főszervezője.

Július 30-án, hétfőn reggel a miskolci székesegyházból, Szemerszki Mihály parókus áldásával indultak útnak a zarándokok, hogy Rómában adjanak hálát az elmúlt száz esztendő kegyelmeiért.

Hosszú, de jó hangulatú utazás után érkeztek meg az örök városba, ahol Egyházunk legfontosabb helyeit keresték fel.

Első útjuk a római egyházmegye székesegyházába, a Miskolci Egyházmegye védőszentjének templomába, a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházba vezetett. Majd meglátogatták a pápai főszékesegyházat, a Santa Maria Maggiore-bazilikát és a legősibb keresztény templomot, a Szent Kelemen-bazilikát, valamint a Capitoliumot és a Collosseumot.

Hírdetés

A zarándoklat csúcspontja a vatikáni magyar kápolnában tartott Szent Liturgia volt.

Természetesen a legfőbb turistalátványosságokat, így például a Trevi-kutat, valamint a Spanyol lépcsőt is megtekintették római útjuk során.

A Miskolci Egyházmegye zarándokai Ravennát is útba ejtve tértek haza augusztus 5-én.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »