Carlson közölte, mikortól tekinthető meg a Putyin-interjú

Tucker Carlson amerikai újságíró elmondta, hogy a Vlagyimir Putyinnal folytatott beszélgetését csütörtökön (amerikai keleti parti idő szerint) 18 órakor sugározzák (magyar idő szerint éjfélkor). Az időpont bejelentésére Carlson instagram oldalán történt, olvasható az oroszhirek.hu-n megjelent hírben.

Putyin ritkán ad négyszemközti interjút a külföldi sajtónak. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője azt mondta, hogy az államfő “nem kíván beszélni a nyugati médiával, amely teljesen egyoldalú véleményt képvisel, és meg sem próbál pártatlan lenni”.

Carlson azt mondta, hogy azért akart beszélni az orosz vezetővel, mert sok nyugati hírcsatorna “hazudik az olvasóinak és nézőinek”, és elfogultan tudósít az orosz-ukrán konfliktusról. “Ez nem helyes. Az amerikaiaknak joguk van ahhoz, hogy mindent megtudjanak egy olyan háborúról, amelyben ők is érintettek” – mondta az X-en kedden közzétett videóban.

Hírdetés

Carlsont sokan bírálták hogy beszélgetése Putyinnal, felerősíti az orosz “propagandát”.

“Vlagyimir Putyin hazugsághalmazát ismételgeti Ukrajnáról” – mondta Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter az MSNBC-nek.

A Newsweek idézte az Európai Parlament egy volt és két jelenlegi tagját, akik szerint Carlsont ki lehetne tiltani az Európai Unióból, mert “platformot” biztosít Putyinnak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »