Čaputová: Elveszítjük a harcot a vírussal szemben, ideje bevezetni a szigorú lockdownt

Čaputová: Elveszítjük a harcot a vírussal szemben, ideje bevezetni a szigorú lockdownt

Zuzana Čaputová köztársasági elnök és Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter kedden a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) főrévi (Ružinov) kihelyezett intézményét látogatta meg. Az államfő azt mondta, itt az ideje hallgatni a szakértőkre és bevezetni a szigorú lockdownt.

„Elveszítjük a harcot a vírussal szemben. Az újonnan azonosított fertőzöttek arányát tekintve mi állunk a legrosszabbul a világon. Nem tudom, mit kell még látnunk és hallanunk ahhoz, hogy változtassunk a hozzáállásunkon”

– jelentette ki Zuzana Čaputová, miután meglátogatta az UNB főrévi intézményének intenzív osztályát. Megjegyezte, ideje hallgatni a járványügyi szakértőkre, akik a lockdown bevezetését javasolják.

Hírdetés

„Igen, ez egy népszerűtlen javaslat. És igen, sajnos mindenkit érintenie kell, oltottakat és oltatlanokat egyaránt. Egyszerűen olyan rosszul állunk, hogy a lezárásoknak mindenkire vonatkozniuk kell”

– mondta a köztársasági elnök.

Vladimír Lengvarský megköszönte Čaputová érdeklődését, valamint az egészségügyi dolgozók munkáját. Az újságírók kérdésére azonban már egyikük sem válaszolt, gyorsan elhagyták a helyszínt. 

A kormánynak holnap kell döntenie a háromhetes szigorított lockdown bevezetéséről.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »