Buzipropaganda Terézvárosban is – a momentumos polgármester nyitotta meg a "kiállítást"

Buzipropaganda Terézvárosban is – a momentumos polgármester nyitotta meg a "kiállítást"

"A terézvárosi Hunyadi téren június 7-től két héten át találkozhatnak a járókelők az "Én is ember vagyok" kampány kiállításával. A május közepén indult társadalmi figyelemfelhívó kampány főszereplői olyan magyar LMBTQ emberek, akik arccal vállalva mesélnek életük egy-egy meghatározó élményéről" – írja a Humen nevű buzimagazin.

A köztéri kiállítás megnyitóján a kerület polgármestere, Soproni Tamás ezt mondta:

Sokan mondják, hogy "túl sok szó esik" az elfogadás fontosságáról. A valóság ennek éppen az ellenkezője: túl keveset beszélünk arról, miért nem probléma, ha valaki mást szeret, máshogy él, mint a többség, hogy miért kellene nyitottabbnak, toleránsabbnak lennünk, és miért lenne ez jó azoknak is, akik szenvednek a kirekesztéstől.

Hírdetés

Magyarországon 2021-ben is nagyon nehéz dolog a többségtől eltérő identitással élni. A hátrányos megkülönböztetés létezik, és életeket tesz tönkre. Az "Én is ember vagyok" kampány éppen ezt, a kirekesztést, a megbélyegzést teszi átélhetővé.

Hiszek abban, hogy minden ember egyenlőnek születik, függetlenül a vallástól, származástól, anyagi vagy társadalmi helyzettől és szexuális orientációtól. A Hunyadi téren látható fotókiállítás, az emberi arcok, történetek is ebben a hitemben erősítenek meg. A képek a mindennapi gyűlölet és kirekesztés ellen szólnak, és az elfogadás fontosságát hirdetik. Egy apró, de fontos lépés ez a kiállítás ahhoz, hogy egy jobb világban éljünk.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »