Bukás a Bodok Szálló ügye, közös döntés kell (Magyar Polgári Erő)

Bukás a Bodok Szálló ügye, közös döntés kell (Magyar Polgári Erő)

A Bodok Szálló sorsával kapcsolatos kifogásaival indította választási kampányát Erőss Bulcsú, a Magyar Polgári Erő sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje a városközpontot továbbra is elrondító egykori hotelépület tövében. Egyebek mellett azt rótta fel a városvezetésnek, hogy noha több elképzelés is napvilágot látott, a tíz évvel ezelőtti megvásárlása óta semmi sem történt az ingatlannal. Úgy vélte, a városvezetés belebukott a szálloda ügyébe, és arra szólította fel őket, hogy a helyhatósági választások után felálló új képviselő-testület és polgármester hivatalba lépéséig ne hozzanak semmilyen döntést az épület kapcsán.

Erőss Bulcsú a párt több tanácstagjelöltje társaságában fejtette ki nézeteit a volt szállodaépület kapcsán. Megjegyezte: amikor az önkormányzat megvásárolta a volt Bodok Szálló romos épületét, azt nem tüntették fel a bejegyzésben, hogy a vételár 745 ezer euró volt, ennek ellenére sok sepsiszentgyörgyihez hasonlóan ő is örvendett az ingatlanvásárnak, hiszen azt gondolta, egy probléma megoldódhat. Ám azt kellett tapasztalniuk, hogy egy évtized alatt majd minden évben más és más rendeltetést szánt a városvezetés az épületnek, melyek rendre füstbe ment tervnek bizonyultak. Erőss Bulcsú szomorúnak nevezte, hogy „tíz év alatt az egyetlen rendezvény, amelynek az ingatlan otthont adott, a jelenleg még hivatalban lévő városvezető kampányrendezvénye volt 2020-ban”. Felidézte, a leg­utolsó önkormányzati döntés az ingatlannal kapcsolatban az volt, hogy lebontják még tavaly, de azóta sem történt semmi. A politikus szerint a városvezetés „szemérmesen elfelejti a sepsiszentgyörgyiek tudomására hozni, hogy a 745 ezer eurós vételár mellett a város polgárainak még további 1,3 millió eurót kell összedobniuk vallási és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül, hogy a bontási költséget kifizessék az önkormányzat nevében”. A rendszerváltás óta ekkora kár még nem érte az önkormányzatot, mint amit a szállodával kapcsolatos rossz döntések okoztak, és már csak ezért szerinte a városvezető bocsánatkéréssel tartozik a sepsiszentgyörgyi polgároknak.

Hírdetés

Antal Árpád polgármesternek üzenve felszólította az elöljárót és csapatát, hogy a Bodok Szállóval kapcsolatban semmilyen döntést ne hozzanak a helyhatósági választások után felálló új városi tanács és az új polgármester szeptemberben esedékes hivatalba lépéséig. Szándékában áll, hogy az új testület létrejötte után, az első tanácsülésen napirendre tűzi a kérdést, a számok ismeretében és a szakvélemények tükrében pedig közösen döntést hoznak az ingatlan további sorsáról.

Lapunk felvetésére, hogy ő milyen sorsot szán az épületnek, Erőss Bulcsú azt mondta, egyértelműen le kell bontani azt, helyén egy parkolóház kialakítását látja megvalósíthatónak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »