Bukarestben ért véget a sárga-kék európai álom – Búcsúzik a DAC a Konferencia Ligától

Bukarestben ért véget a sárga-kék európai álom – Búcsúzik a DAC a Konferencia Ligától

Nem csak a papír, az odavágón mutatott játék formája alapján is az esélytelenebb nyugalmával vághatott neki a meccsnek a DAC. A Konferencia Liga selejtezőinek harmadik fordulójában egy hazai 0-1 után Bukarestben kellett volna az FCSB ellen kiharcolnia a továbbjutást a dunaszerdahelyi csapatnak. Nem sikerült…

A találkozó első néhány perce a Dunaszerdahelyen tapasztalt forgatókönyv szerint zajlott. A románok aktívabban kezdték a meccset, jöttek a rohamok a szélen, a DAC át sem jutott a félpályán. Az ugyanakkor bizakodásra adott okot, hogy a sárga-kékek védelme egészen jól szervezettnek tűnt, a friss igazolás Risvanis rutinosan irányította a társait, akik láthatóan megbíztak a görög tapasztalatában, hátul szinte minden labdát neki adtak le.

A 10. percben aztán kis híján megszerezte a vezető gólt a vendégcsapat.

Balogh Norbert hatalmas kapufát lőtt úgy 16-17 méterről, a kapusnak köze nem volt a labdához. Blackman remekül tette le a labdát a DAC támadójának, aki talán élete gólját lőhette volna, ha néhány centiméterrel lejjebb megy a labda. Emlékezhetünk, a DAC az odavágón szintén lőtt egy kapufát, Szánthó remek szabadrúgásánál is a lécen csattant a labda.

A 20. percben újabb DAC lehetőség adódott, de Szánthó Regő lövése sem elég erős, sem elég pontos nem volt. Dicséret illeti azonban az aktívan játszó Baloghot remek labdájáért. A magyar játékos előtt újabb lehetőség adódott a 25. percben, de egy ígéretes akció után blokkolták a lövését. Rá egy percre Krstovic került helyzetbe, de ez a lövés sem volt elég pontos, Tarnovanu fogta.

Az első 25 perc után, legyen bármily’ meglepő, az előző meccshez képest kiegyenlítettebb volt a játék képe. Bár a románoknál többet volt a labda, a DAC támadásai jóval veszélyesebbnek tűntek.

Sajnos nem tartott soká a bíztató hangulat.

A románok tulajdonképpen első valamirevaló támadásukból gólt lőttek. Popescu álompasszot adott Rusunak, a román csatár lövése után már bent láttuk a labdát, de a kapufa menteni tudott. Kár, hogy az érkező Cordea elé „küldte” a labdát, neki már csak be kellett rúgni az üresen tátongó kapuba a „tököt”.

A gól sajnos érezhetően megfogta a dunaszerdahelyieket. A románok továbbra is uralták a meccset, sőt, láthatóan igyekeztek gyorsan lezavarni a találkozót, még nagyobb nyomás alá helyezték a dunaszerdahelyi kaput.

A félidő végéig tulajdonképpen nem is volt már helyzete a DAC-nek. Egy elvetélt szabadrúgást leszámítva el sem jutottak a román kapuig. Nagy kár ezért a román gólért, talán az egész eddigi dunaszerdahelyi kupaszereplés legjobb 25 perce előzte meg, de erre holnapra senki nem emlékszik már.

Második félidő

Hírdetés

Cserékkel és sérüléssel indult a második játékrész, az FCSB-nél Miculescu egy összecsapás után lent maradt a földön, nem tudta folytatni a játékot, Oaida jött be helyére. A másik oldalon Szánthó már ki sem jött az öltözőből, őt a moldáv válogatott Nicolaescu váltotta.

Az 58. percben Krstovicot buktatta Edjouma, a szabadrúgásból kis híján öngólt „szerzett” a bukaresti csapat.

Az ijedtséget néhány értékes másodpercnyi szimulálással vezették le. Tarnovanu  kapus eljátszotta, hogy Krstovic fejbe rúgta, majd amikor a bíró nem intett szabadrúgást, csodák csodájára felgyógyult.

A 65. percben újabb nagy lehetőség adódott a románok előtt. Egy szép összjáték után lendületből törhettek be a tizenhatosba, de a DAC-védelem blokkolta az életerős lövést. 

Rögtön a másik oldalon érkezett a válasz, hasonló eredménnyel. Krstovic kellemetlen, pattogós szabadrúgása sajnos a román kapus kezében kötött ki. Alig két percre rá újabb lehetőség adódott a dunaszerdahelyiek előtt, de Nicolaescu hiába vihette egyedül kapura, csúnyán elszórakozta a helyzetet. 

Éledezett a DAC!

Krstovic és Nicolaescu után Balogh is kapura lőhetett, de pontatlan volt. Lapos lövése nagyjából egy méterrel kerülte el a kaput.

Bár az eredményjelzőn ugyanaz a gólarány állt, mint Dunaszerdahelyen, a sárga-kékeknek Bukarestben sokkal több lehetőségük adódott, mint otthon.

A 76. percben is kis híján múlott az egyenlítés. Egy kapu előtti kavarodásnál alig néhány centi hiányzott az egyenlítéshez, de ebből a helyzetből sem sikerült gólt szerezni. 

Kettős cserével próbálkozott Guľa mester a 80. percben. Eric Davis Brunetti helyére jött, Ramadant pedig Veselovský váltotta. Bár egyiküknek sem volt elég ideje ahhoz, hogy igazán belemelegedjenek a meccsbe, az biztos, a DAC harmadik cseréjénél, Nicolaescunál többet tettek hozzá a játékhoz. 

A moldáv támadó egy félidő alatt érdemelte ki a mezőny leggyengébb játékosa címet, annyi támadás akadt el benne.

A meccs utolsó tíz perce kvázi eseménytelenül pörgött le. Bár a találkozó ugyanazzal az eredménnyel ért véget, mint a múltheti, a DAC-nek ezen a meccsen tényleg voltak jó pillanatai. Ha Balogh lövése nem a kapufán csattan, egy egész más mérkőzést nézhettünk volna végig. Más kérdés, hogy ez a szépségtapasz nem változtat a tényen, a dunaszerdahelyiek idén is a selejtezőkörben búcsúznak az európai kupáktól. 

Kár érte! 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »