Brüsszelre koncentrálnak a liberálisok

Készül a kormány arra a a brüsszeli látogatásra, amelyen a GDP-arányos államháztartási hiánycél esetleges módosítása is a tárgyalások fő témái között fog szerepelni – jelentette ki tegnap a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sajtószóvivője.

A liberális miniszterek és államtitkárok egyeztetése után Ionuţ Stroe rámutatott, a kormány jelenleg a brüsszeli látogatás előkészítésére összpontosítja a tevékenységét. Az Európai Bizottság képviselőivel folytatandó tárgyalásokon az adóügyi és a költségcsökkentő intézkedések tervezete mellett az államháztartási hiánycél esetleges módosításáról is egyeztetnek. A költségvetési kiadások csökkentését szolgáló intézkedésekről szóló rendeleteket csak a brüsszeli tárgyalások után fogadja el a kabinet – erősítette meg a liberális politikus.

Hírdetés

Ionuţ Stroe kiemelte, nem Románia az egyetlen ország, amelynek problémát jelent tartani az erre az évre korábban megszabott hiánycélt. „Bízunk benne, hogy az EB megértő lesz, és nem fogja azonnali intézkedésekkel vagy szankciókkal büntetni a hiánycél túllépését” – nyomatékosította.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »