Brüsszel igenis dolgozik: újabb százmilliókat küldenek Ukrajnának

Brüsszel igenis dolgozik: újabb százmilliókat küldenek Ukrajnának

Ez EU újabb, 500 millió euró értékű pénzcsomagot küld Ukrajnának. A csomag lakhatási, oktatási és mezőgazdasági célokat támogat majd. A Portfólió szerint Ukrajna a csúcstechnológiai képzés és ipar fejlesztését célzó uniós digitális gazdasági alaphoz is pályázhat majd.

Kijev öt megállapodást írt alá nemrég Brüsszellel, többek között a Digitáis Európa nevű programban való részvételről, a vám- és adóügyek területén történő együttműködésről, a fent említett 500 millió eurós csomagról és egy pótlólagos 122 milliós támogatásról.

Hírdetés

Emlékeztetőül: Ukrajna erre a hétre várja a következő uniós makrogazdasági pénzügyi támogatást, nem kevesebb, mint nyolcmilliárd euró értékben. Még nem derült ki, tényleges utalás lesz-e a dologból, mindenesetre, a teljes csőd szélén álló Ukrajnának nagy szüksége lenne a pénzre. A dilemma ugyanakkor jó ideje ugyanaz Nyugat-Európában: ha igazak a hírek, és az Ukrajnának szánt fegyverek alig harminc százaléka jut el a frontra, akkor vajon az uniós milliárdok hány százaléka juthat majd el rendeltetési helyére.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »