Brit védelmi miniszter az oroszokról: "haditervüket arra a bizarr felvetésre építették fel, hogy az ukránok felszabadítóként fogadják majd őket"

Ben Wallace brit védelmi miniszter hétfőn a Sky News-nak nyilatkozva azt mondta: a háború eddig eseményeiből az látszik, hogy „zűrzavar" uralkodik az orosz csapatok közt.

Kifejtette: az oroszoknak megközelítőleg sem sikerült végrehajtaniuk az inváziót abban a formában, ahogy azt előre eltervezték. Az offenzíva lelassult, a logisztika akadozik, és Kijev elfoglalása sincs még láthatáron.

Az egész haditervüket arra a bizarr felvetésre építették fel, hogy az ukránok felszabadítóként fogadják majd őket. Még Putyin elnök is elhitte ezt, most azonban látszik, hogy nem így van, és emiatt lassan haladnak, logisztikai nehézségeik vannak – fogalmazott a miniszter, aki elismeréssel beszélt az ukránok bátorságáról és hazaszeretetéről.

Hírdetés

Ben Wallace az orosz támadással összefüggésben arra is kitért, hogy szerinte Vlagyimir Putyin vasárnap azért kezdett el a nukleáris elrettentésről beszélni, hogy ezzel elterelje a kommunikációt arról, mennyire lassú és sikertelen eddig az orosz támadás.

Semmi köze nincs [Putyin bejelentésének] ahhoz, hogy milyen készültségben van a haderejük. Ez csak egy nagy kísérlet arra, hogy elterelje a figyelmet az ukrajnai nehézségeiről azzal, hogy a média terébe helyezi ezeket a kifejezéseket – mondta Ben Wallace, majd hozzátette, hogy az Egyesült Királyságban sem alacsonyabb, náluk is „nagyon magas" a nukleáris készültség a mostani helyzetben.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »