Breaking: Lövöldözés Prágában. Több halott és sebesült

Breaking: Lövöldözés Prágában. Több halott és sebesült

Nyitókép: SITA

Az első rendőrségi beszámolók szerint halottak és sebesültek is vannak a helyszínen.

A cseh rendőrségnek sikerült ártalmatlanná tennie a támadót, aki csütörtökön egy Prága központjában lévő egyetemi épületben lövöldözött. A rendőrség beszámolója szerint több halott és több tucat sérült van a helyszínen.

– írta a rendőrség. Pontos számuk még nem ismert.

A ČT24 állomás szerint a lövöldözés a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának Námestí Jan Palach-i épületében történt. Az egész teren és környékét teljesen lezárták.

„Rengeteg egység szállt ki azonnal a helyszínre – ​​két orvos, egy felügyelő, és a speciális Fenix kommandó, öt mentőegység” – közölték a mentők az X közösségi oldalon. Vlastimil Válk egészségügyi miniszter szerint az egyetemi kórházak felkészültek a sérültek fogadására.

Hírdetés

A tragédiára reagálva Petr Fiala miniszterelnök lemondta teljes mai hivatalos programját az olomouci régióban, és visszatért a fővárosba.

„Kapcsolatban vagyok a cseh belügyminiszterrel és rendőrségével. Arra kérek minden állampolgárt, hogy tartsa tiszteletben az IZS ajánlásait”

– írta az X hálózaton.

Vít Rakušan belügyminiszter arra figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek a helyszínre személőként. Hozzátette: a rendőrség maximális bevetésen van, az egész akció kiemelt fontosságú számukra. Elmondása szerint a mentőegység azonnal a helyszínre érkezett.

Aktuálně zasahujeme na Náměstí Jana Palacha u nahlášené střelby ve škole. Na místo jedou v současné chvíli všechny složky IZS. Další informace poskytneme ihned, jak to bude možné. #policiepha — Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »