Bosznia-Hercegovinában őrizetbe vették Marián Kučerkát, a NAKA volt nyomozóját

Bosznia-Hercegovinában őrizetbe vették Marián Kučerkát, a NAKA volt nyomozóját

Bosznia-Hercegovinában őrizetbe vették Marián Kučerkát, a NAKA volt nyomozóját Mészáros Richárd2023. 02. 01., sze – 17:12

Bosznia-Hercegovinában őrizetbe vették Marián Kučerkát, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) volt rendőrtisztjét.

A besztercebányai Speciális Büntetőbíróság tavaly májusban 11 év börtönbüntetésre ítélte Kučerkát korrupció és kenőpénz elfogadása miatt. Ekkor, a tárgyalás végén a volt rendőrtiszt arra kérte a bíróságot, mentse fel a vádak alól, mert ártatlannak érzi magát. Bár amíg előzetes letartóztatásban volt, részben beismerte a bűncselekményeket, de a főtárgyaláson már azt állította, kényszer hatása alatt vallott.

Az ügyben jelenleg a Legfelsőbb Bíróság hivatott dönteni. 

Hírdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a volt rendőr több tárgyaláson sem jelent meg, ezt főként egészségügyi állapotával indokolta, amely állítása szerint, nem engedte, hogy hazautazzon Bosznia-Hercegovinából.

Kučerka ellen január 20-án európai elfogatóparancsot adott ki a Legfelsőbb Bíróság.

Marián Kučerkát azért ítélték el, mert 25 ezer euró kenőpénzt fogadott el Norbert Bödör üzletembertől Bernard Slobodník, a NAKA pénzügyi főigazgatósága volt vezetőjének közvetítésével, hogy segítsen Peter Žiga volt miniszter egyik rokonának. A másik vád az volt ellene, hogy 200 ezer euró kenőpénzt vett át Ľudovít Makótól, a Pénzügyőrség bűnügyi hivatalának volt igazgatójától.

Kučerkát a Júdás rendőrségi akció keretében vették őrizetbe más magas rangú rendőrségi tisztségviselőkkel együtt. A Tisztítótűz (Očistec) rendőrségi akcióban is meggyanúsították.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »