Borszéken sízhetünk, Szászrégenben korcsolyázhatunk

Borszéken sízhetünk, Szászrégenben korcsolyázhatunk

Aki szeretné kihasználni a szabadnapokat, és nem szeretné az egész ünnepet a lakásban tölteni, két újabb lehetősége van, hogy a szabadtéren kikapcsolódjon, sportoljon: december 24-én a Szászrégenben is beüzemelték a korcsolyapályát, december 25-én pedig megnyílik a borszéki sípálya is. A borszéki sípálya. Hóágyúkkal „gyártottak” elegendő havat, hogy fogadni tudják a sízőket.

Borszéken sízhetünk, Szászrégenben korcsolyázhatunk

Archív kép: Borszék/Facebook

Hírdetés

Bár korábban Szászrégenben a járványügyi előírások miatt elmondtak a szabadtéri korcsolyapálya megnyitásáról, felülvizsgálták ezt a döntést. Egyszerre harmincan lehetnek a pályán Mint Márk Endre polgármester csütörtökön reggel bejelentette, a város strandterületére állították fel a műjégpályát. December 25-én 16 órától vehető használatba a jégfelület, majd 17 és 18 órától is lehet egy-egy órát siklani.

Szombattól egész nap lehet majd korcsolyázni, a program 12 órától kezdődik, minden egész órában lehet siklani, az utolsó turnus 20 órakor kezdődik és 21 órakor zárul. A gyerekjegy 5 lej, a felnőttek 10 lejt kell fizessenek, aki pedig korcsolyát szeretne bérelni, azt is megteheti 8 lejért. Jó tudni, hogy a pályára maximum 30 személyt engednek be a járványügyi előírásoknak megfelelően. Nyit a sípálya A borszéki polgármesteri hivatal által működtetett sípálya december 25-én, pénteken nyílik meg a sportolók örömére.

Egyelőre a Reménység pályát lehet majd használni, hétfőtől péntekig és vasárnap 10–18 óra, szombaton 9–19 óra között. Az egész napos felnőtt bérlet 65 lej, a délelőtti, 10–14 óra között használható bérlet 40 lej. Aki délután szeretne siklani, 14.30–18 óra között az 30 lejes bérletet válthat. Az egész napos gyermekbérlet 45 lej, a délelőtti korlátlan siklásért 30 lejt, a délutániért 20 lejt kel fizessenek a gyermekek, fiatalok (18 éves korig). Vendéglő és büfékocsi is van a helyszínen, és szigorúan be kell tartani az járványügyi előírásokat.

 Simon Virág


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »