BL – A Real Madrid a hosszabbításban ejtette ki a címvédőt

Miután az idegenben kétgólos előnyt szerző Real Madrid a kiesésé szélére sodródott, hosszabbításra mentette a Chelsea elleni negyeddöntős párharcot a Bajnokok Ligájában, és a ráadásban kiharcolta a négy közé jutást.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Real Madrid (spanyol) – Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3) – hosszabbítás után

Hírdetés

gólszerzők: Rodrygo (80.), Benzema (96.) illetve Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)

Továbbjutott: a Real 5-4-es összesítéssel

A hátránnyal érkező angol együttes már negyedóra elteltével megadta az alaphangot a mérkőzésnek azzal, hogy Mason Mount felére csökkentette a hátrányt, így innentől nyílttá vált a párharc. A második félidő elején aztán Antonio Rüdiger már egyenlített összesítésben, ráadásul Marcos Alonso a londoniak harmadik gólját is megszerezte, csakhogy a videobíró segítségével a találatát nem adták meg, mert előtte a kezére pattant a labda. A királyi gárda a kiesés rémére az első találkozón mesterhármast elérő Karim Benzema keresztlécen csattanó fejesével válaszolt.

A londoniak a 75. percben álltak először továbbjutásra, amikor Timo Werner volt eredményes. Ezt követően Thibaut Courtois bravúros védéssel tartotta meccsben a királyi gárdát, aminek azért lett jelentősége, mert tíz perccel a vége előtt Rodrygo lövésével szépített a Real, amely így hosszabbításra mentette a párharcot. A ráadásban a francia középcsatár döntötte el az élvezetes és izgalmas párharcot: Benzema a Chelsea elleni négy góljából a harmadikat szerezte fejjel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »