BL – A Milan búcsúztatta az olasz bajnokságot vezető Napolit

A milánóiak az elmúlt két és fél hét során háromszor – kétszer a BL-ben, egyszer a bajnokságban – találkoztak a bajnokságot toronymagasan vezető Napolival, és egyszer sem kaptak ki.

A Milant irányító Stefano Pioli ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára, mint a múlt heti 1-0-s hazai győzelem alkalmával. A túloldalon Luciano Spalletti négy változtatást hajtott végre. A milánóiak bizakodva várhatták a találkozót, hiszen ezt megelőzően legutóbb 506 perce, október 11-én kaptak gólt a Bajnokok Ligájában.

Napoli rohamokkal és szögletekkel kezdődött a találkozó, de a milánói védelem jól tartotta magát, bár előfordult hogy olykor öten is az ötösön belül voltak. A 20. percben a szórványos Milan-kontra végén Leaót rúgták fel a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Giroud rúgta, Meret azonban nagyszerű vetődéssel hárítani tudott.

A folytatásban is a Napoli támadott többet, főleg Kvaratskhelia volt elemében, a 28. percben mégis Giroud előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, amit azonban ismét Meret védett. Az első félóra végén sérülés miatt két cserére kényszerült a Napoli, Politano helyett Lozano folytatta, Mário Rui helyére pedig Olivera érkezett. A 37. percben nagyon úgy tűnt, a Napoli is 11-eshez jut, de a játékvezető – és a VAR – szerint nem történt szabálytalanság.

Hírdetés

A 43. percben Leao a saját kapujától mintegy harminc méterre szerzett labdát, egészen az ellenfél ötöséig vitte, miközben csak két embert kellett kicseleznie, pontosan centerezett, Giroudnak pedig nem okozott gondot öt méterről a kapuba továbbítani. A Napoli nyomott, de Maignannak, a milánóiak kapusának igazán nagy bravúrra nem volt szüksége az első félidőben.

A folytatásban se nagyon változott a játék képe, ment előre a Napoli, szervezetten, ha kellett kilenc emberrel a tizenhatosán belül védekezett és kontrákkal próbálkozott a Milan.

A 80. percben nagy lehetőséget hagyott ki a Napoli, Tomori a saját tizenhatosán belül egy becsúszás során kézzel ért a labdához, a megítélt 11-est Kvaratskhelia lőtte, Maignan azonban kivédte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

A 93. percben aztán góllá érett a hazaiak nyomása, Osimhen fejelte a bal alsó sarokba Raspadori beadását. A gól azonban már nem sokat változtatott a lényegen, a Milan jutott a BL-elődöntőbe. 2007 óta először jutottak a négy közé, akkor meg is nyerték a trófeát.

A Milan az elődöntőben az Inter-Benfica találkozó továbbjutójával találkozik, annak a párharcnak az első meccse után 2-0-ra vezetnek a Portugáliában nyerni tudó milánóiak. Ha az Interrel találkoznak az elődöntőben, az lenne a harmadik alkalom, hogy összecsapnak a BL-ben. 2002/03-ban az elődöntőben, 2004/05-ben a negyeddöntőben találkoztak, mindkétszer a Milan jutott tovább


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »