BL: A Celtic leiskolázta a Slovant. Weiss szerint focizni akartak, de osztálykülönbség volt a csapatok között

BL: A Celtic leiskolázta a Slovant. Weiss szerint focizni akartak, de osztálykülönbség volt a csapatok között

Nyitókép: teraz.sk

A pozsonyi Slovan labdarúgói saját bőrükön tapasztalták meg a Bajnokok Ligája fő szakaszának színvonalát. Súlyos vereséget szenvedtek első szezonjukban a milliomos kupában. A skót Celtic Glasgow pályáján 5:1 (0:1) arányban kikaptak, és a 36 csapatos Bajnokok Ligája résztvevő közös tabelláján az első kör után az utolsó előtti, 35. helyen állnak.

Egy csapat áll csak lejjebb, a Müncsenben 9-et kapott zágrábi Dinamo. A megújult BL első szakasza csütörtökön zárul a hátralevő hat mérkőzéssel.

A zsúfolásig megtelt Celtic Parkban közel 57 000 néző  előtt kezdődött a találkozó, ahol a Slovan előtt adódott az első gólszerzési lehetőségét, de Strelec helyzete kimaradt. Jól irányzott lövését  az egyik Celtic védő a hazai kapu fölé terelte. Az első negyedóra végén a skótok megszerezték a vezetést. Egy szögletet követően Scales fejelt a hálóba.

Fél óra elteltével egyenlíthettek volna a vendégek, de Weiss jó helyzetben nem merte elvállalni a kapura kövést. A második félidőben már két perc elteltével 2-0-ra elhúztak a hazaiak, az 56. percben pedig Ignatenko szabálytalansága után megítélt büntetőből már osztálykülönbségű, 3:0-a volt az eredmény a Celtic javára.

Ezután a Slovannak sikerült ugyan szépítenie 1:3, de a játék képe ezotán sem változott. Maeda és Idah két szép akciója után a zöld-fehérek 5:1-re állították be a végeredményt.

„Gratulálok a Celticnek a megérdemelt győzelemhez. Az első félidő kiválóan sikerült, Vladónak volt esélye az egyenlítésre, sajnos nem szereztünk gólt. A másodikban pedig okosan akartunk védekezni és túlélni a kezdeti nyomást, amire figyelmeztettük a játékosokat az öltözőben. Sajnos azonban két gyors gól döntött, lőttünk ugyan egy kontaktgólt, majd elkezdtünk nyílt futballt játszani, de ez csak az ellenfélnek kedvezett. Láttuk, hogy nagyon gyorsak, így a vége 1:5 lett. Nem lehet elégedett az eredménnyel, csalódott vagyok a teljesítmény miatt”

Hírdetés

– nyilatkozta id. Vladimír Weiss st. az ŠK Slovan hivatalos honlapján.

„Focizni akartunk, és úgy gondolom, jó benyomást keltettünk. ég akkor is, ha osztálykülönbségű eredmény született. A csapat mindent kiadott magából. Az ellenfél és a kiváló edző, Rodgers minőségét is értékelni kell. A világ legjobb klubjaival játszunk, büszke vagyok a csapatunkra.”

– tette hozzáa vezetőedző.

A Slovan csapatkapitánya, ifj. Vladimír Weiss az első félidőben több veszélyes támadást vezetett. Volt egy nagy helyzete is, amit nem használt ki. A fordulást követően már nem volt olyan veszélyes, mint ahogy a szlovák bajnok sem.

„Csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna jó eredményt elérni. Egy ilyen nehéz meccsen gólra kell váltanunk a felmerülő helyzeteket, és nekem is volt egy az első félidőben 0:1-nél. Mindent kiadtunk magunkból, sajnos nem volt elég. A nagy csapatok hozzászoktak ahhoz, hogy nyomás alatt el tudják dönteni a meccseket, és ezt a Celtic is megmutatta”

– mondta Vladimír Weiss.

A Slovan legközelebb október 1-jén, hazai pályán lép pályára a Bajnokok Ligájában, ahol a Manchester Cityt fogadja.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »