Bírósági tárgyalást követően összeverte volt feleségét a cigány – kiccsaládja is segített neki

Bírósági tárgyalást követően összeverte volt feleségét a cigány – kiccsaládja is segített neki

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki egy ellene már folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, egy bírósági tárgyalás után ismét bántalmazta volt feleségét.

Hírdetés

A 35 éves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2023. január 27-én, este, Pásztón a rokonaival együtt bántalmazta – akkor még – válófélben lévő feleségét és annak családtagjait. A nő ekkor a fején, combján és az alkarján szenvedett horzsolásos sérüléseket, de az őt ért bántalmazás csonttöréses sérülés bekövetkezésére is alkalmas volt, a súlyosabb sérülés elmaradása a véletlennek volt csak köszönhető.

A férfi 2023. november 21-én, 10 órakor megjelent a Pásztói Járásbíróságon, a volt felesége által indított gyermekelhelyezési per tárgyalásán. A férfit elkísérték hozzátartozói is, mintegy 7-8 személy, akik a bíróság udvarán várakoztak. A tárgyalás befejezését követően a férfi a volt felesége után sietett, aki ekkor már kilépett a bíróság kapuján az utcára. Amikor utolérte, azonnal ököllel ütni kezdte valamint megrúgta a nőt és vele lévő testvérét. A két nő bántalmazásába bekapcsolódtak a volt férj rokonai is, akik ugyancsak ököllel ütötték és rugdosták őket.

A bántalmazás következtében a volt feleség nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett,  míg testvérének a feje sérült meg.

Az eljárás három rendbeli súlyos testi sértés – egy befejezett és két kísérleti cselekmény – miatt folyik a gyanúsított ellen. A Pásztói Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mivel ismételten volt felesége sérelmére követett el bűncselekményt.

A kényszerintézkedést a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »