Biden: Az amrikai katonák a NATO országainak „minden centiméterét” védeni fogják

Biden: Az amrikai katonák a NATO országainak „minden centiméterét” védeni fogják

Az amerikai elnök arról beszélt, hogy egy esetleges orosz támadás esetén az amerikai hadsereg a NATO országait teljes erővel védené, de Ukrajnába nem küld katonákat.

Biden kijelentette, hogy az Egyesült Államok katonai erősítést küld Európába, hogy megvédje NATO-szövetségeseit, ha az általa „diktátornak” nevezett Vlagyimir Putyin, a Kreml vezetője úgy dönt, hogy nyugatabbra is csapatokat küld. Szerinte Putyin az ukránok elleni agressziója miatt nemzetközileg mélyebben elszigetelődött, mint bármikor korábban.

Hírdetés

„Már világosan kijelentettem, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei a NATO-országok területének minden egyes centiméterét teljes erejővel fogják védeni” – mondta Biden. Ennek érdekében az amerikai szárazföldi, légi és tengeri erőket mozgósították Lengyelország, Románia, Litvánia, Lettország, Észtország és más országok védelmére.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Washington szövetségeseivel együtt kemény szankciókat fogad el annak érdekében, hogy minél nagyobb gazdasági károkat okozzon Oroszországnak, és ezek az intézkedések már most súlyos következménnyel jártak az orosz gazdaságban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »