Az új német állampolgároknak el kell ismerniük Izrael államot

Az új német állampolgároknak el kell ismerniük Izrael államot

2024. 07. 06.

A Bundestag napokban módosította és kiegészítette a német állampolgárság megszerzésével kapcsolatos szabályokat. A módosítások közül a legszembetűnőbb talán az, hogy a német állampolgárságért folyamodó személyeknek el kell ismerniük az ,,Izrael állam,, elnevezésű cionista entitás létjogosultságát.

Ezt pedig egy, az állampolgárság és a német útlevél megszerzéséhez szükséges teszt kitöltése során kell megtenni. A tesztben ugyanis kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy a jelentkező hogyan viszonyul ,,Izrael államhoz,, és a judaizmushoz.

Nancy Faesar német belügyminiszter szerint ezzel a lépéssel is az ún. ,,antiszemitizmus,, ellen szeretnének küzdeni, hiszen aki német állampolgár kíván lenni annak el kell fogadni az ország értékrendjét. A miniszter szerint pedig az ún. ,,Izrael,, létjogosultságának kérdése egy vörös vonal a német állam számára.

Szerinte ugyanis Németországnak komoly felelőssége van abban, hogy a zsidóknak a második világháború után el kellett menekülniük Európából és létrehozni egy saját államot. A miniszterasszony arra nem tért ki, hogy a ,,menekültek,, ezt egy másik nép földjén tették meg, akikkel hasonlóképpen bántak (és bánnak ma is), ahogyan a náci Németország bánt velük.

Hírdetés

Az úgynevezett ,,német,, ország ez a fajta hozzáállása megfigyelhető a közel-keleti eseményekkel kapcsolatban is, de főleg a tavaly októberben kezdődött izraeli-palesztin fegyveres konfliktus tekintetében.

A német kormány ugyanis egyfajta ,,szent tehénnek,, tekinti az ún. ,,Izrael államot,, és annak bírálata egyenesen antiszemita bűncselekménynek számít. A Gázában, a palesztin lakosság ellen folyó népirtás elítélése tehát Berlin szerint nem megengedhető. Az ezzel kapcsolatos őrület olyan szintre emelkedett, hogy egy anticionista zsidó szervezet bankszámláit is befagyasztották.

A cionista entitás legfőbb támogatója Németország, ezen kívül az ún. ,,Izrael állam,, legfontosabb fegyver beszállítója is egyben. Csupán a tavalyi évben több mint 326 millió euró értékben szállítottak fegyvereket az izraeli hadsereg számára. Ha egyáltalán fizetnek a fegyverekért, hiszen a különböző zsidó szervezetek, majd pedig Izrael 1945-óta zsarolják Németországot. Hiszen azóta valamiféle kárpótlásként minden ingyen jár nekik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Eye, Kuwait Times)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »