Bevallottan nem értenek Gyurcsányék a vakcinákhoz, mégis bizonytalanságot keltenek

Tovább folytatják a baloldali pártok a keleti oltóanyagok elleni hangulatkeltést. Gyurcsány Ferenc pártja ismét bizonytalan hatékonyságúnak nevezte az orosz vakcinát, annak ellenére, hogy a Szputnyik V az egyik legnevesebb brit orvosi szaklap szerint is biztonságos. Az elmúlt hónapokban a Momentum elnöke is beállt az orosz vakcinát bíráló politikusok közé. Fekete-Győr Andrást orvosként dolgozó húga cáfolta meg – hangzott el az M1 Híradójában.

„Megkértem a Londonban dolgozó húgomat, hogy meséljen nektek egy orvos mindennapjairól a koronavírus idején” – így hirdette a Momentum elnöke, hogy hétfő este húga, Fekete-Győr Alexandra ad tájékoztatást a brit járványkezelésről szerzett tapasztalatairól közösségi oldalán.

A brit egészségügyi dolgozóknak mi a véleménye a kínai és az orosz vakcináról?” – nem véletlen, hogy Fekete-Győr András elsőként ezt a kérdést tette fel testévérének. A Momentum elnöke ugyanis más baloldali politikusokhoz hasonlóan az elmúlt hónapokban többször is az orosz vakcina ellen hangolta követőit.

Tavaly novemberben például arról beszélt, hogy először a kormánytagoknak kellene beoltatniuk magukat a Szputnyik V-vel. Januárban pedig egy Facebook-bejegyzésben követelte, hogy Magyarország ne vegyen az orosz oltóanyagból.

Bebizonyosodott, hogy ez hatékony, biztonságos vakcina – cáfolta állításait hétfőn testvére.

Fekete-Győr Alexandra az élőben közvetített videóban arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságban a Szputnyik V átment az engedélyezéshez szükséges fázisvizsgálatokon.

Bár a Szputnyik V-ről az ellenzéki pártok itthon hónapok óta azt sugallják, hogy az oltóanyag nem megbízható, a vakcinával eddig 29 országban több mint kétmillió embert oltottak be.

Hírdetés

Pedig a DK elnöke évértékelő beszédében vallotta be, hogy sem ő, sem politikustársai nem értenek a virológiához. Sőt, ugyanezt hétfőn a parlamentben is elismerte Gyurcsány Ferenc.

Ennek ellenére a DK-sok nem engedték el a témát.

„A kormányfő a bizonytalan eredetű és hatékonyságú orosz és kínai vakcinától várja a csodát” – pénteken már ismét így írtak a Szputnyik V-ről.

Miközben nemrég a világ egyik legtekintélyesebb orvosi szaklapja is arról írt, hogy az orosz vakcina hatékonysága 90 százalék fölötti,a DK ezúttal is bizonytalannak nevezte az oltóanyagot, közben saját uszító kampányuk dacára azt állították: a kormány csökkenti az oltási kedvet az orosz vakcina alkalmazásával.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban úgy reagált: a baloldal ezúttal túlságosan messzire ment.

Emberéletekről van szó, a saját szüleinkről, a nagyszüleinkről. Mindenki, aki meghal, az valakinek az anyja, az apja, a fia vagy a lánya, tehát ezek sokkal mélyebb dolgok, mint a hatalom, vagy a politika. Itt emberi dimenziók vannak, és ebbe a dimenzióba kellene magát helyeznie a baloldalnak, és nem szabadna elmennie ilyen messzire – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: ha hatalomról van szó, a baloldal nem ismer könyörületet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »