Beteges hazudozónak tartja Orbánt a Jobbik

Beteges hazudozónak tartja Orbánt a Jobbik

A Jobbik úgy látja, Orbán Viktor már sportot csinál abból, hogy minden héten mond valami olyat, amiért tőlünk nyugatra már egy is elegendő lenne az azonnali lemondáshoz, a párt szerint most például azt, hogy „ő már novemberben látta, hogy nagy baj lesz”.

Az ellenzéki erő ezt szembeállítja azzal, hogy hogy a kormányfő nemrég még a nemzeti konzultációval kampányolt a nyitásról, meg azt állította, „hogy mi támadunk, a vírus pedig védekezik”, és persze egy hétvége alatt beoltják a teljes magyar lakosságot – reagált a Jobbik a miniszterelnök vasárnap reggeli rádióinterjújára.

A Jobbik szerint Orbán viselkedése a Napóleon-komplexus, illetve a megalománia és cezarománia kórképeit mutatja. Így pedig máris van értelme Orbán egymásnak ellentmondó, egymásra licitáló kijelentéseinek – vélik.

Az ellenzéki párt szerint a valóság az, hogy Orbánék nyáron nem a második hullámra készültek, nem megelőzték a bajt, nem adtak meg minden segítséget az egészségügynek, hanem

csak lopták a közpénzt, halogatták a járványkezelést, illetve egy olyan felelőtlen átalakítást vittek véghez, amely több ezer, az egészségügyben dolgozó ember felmondását eredményezte.

Hírdetés

Ma pedig már ott tartunk, hogy lassan olyan mértéket ölt az egészségügyi humánerőforrás-hiány, hogy mostantól rezidensek is végezhetnek önállóan egészségügyi tevékenységet – húzta alá a párt, hozzátéve,

csak a minden kormányzati megaláztatás dacára még az egészségügyben maradt dolgozók és orvosok emberfeletti teljesítményének tudható be, hogy még nem omlott össze a betegellátás.

A közlemény zárásaként a Jobbik felteszi a kérdést:

ha Orbán Viktor már novemberben látta, hogy baj lesz, akkor néhány hete miért akart a nyitásról konzultálni?

Jakab Péter, a párt miniszterelnök-jelöltje a kormányfői interjúra korábban úgy reagált, a mostani helyzetet hívják káosznak.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »