Beszélgetés Renik Tímea sminkessel – Megtaláltam önmagam

Beszélgetés Renik Tímea sminkessel – Megtaláltam önmagam

Mi, nők imádjuk a sminkeket, ez nem is vitás, azonban nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően felvinni a kencéket a tökéletes hatás elérése érdekében. Ennek megfelelően szakemberhez fordulunk, hogy minél tökéletesebb sminkünk legyen akár a hétköznapokban, akár fontos alkalmakkor.

A tiszaújlaki Renik Tímea bár még nemrég, de annál nagyobb lelkesedéssel vágott bele a sminkes szakmába. Munkáját kitartás és odaadás jellemzi. Vele beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

– Tiszaújlakon élek, tanulmányaimat a helyi 1. számú középiskolában végeztem. Érettségi után útnak indultam a nagyvilágba és külföldön próbáltam szerencsét – különböző munkákat vállaltam különböző országokban. Többnyire gyárakban dolgoztam Csehországban, takarító cégnél Németországban és étteremben, valamit raktáron Angliában. Azonban hiába próbáltam ki magam sok mindenben, nem éreztem azt, hogy ez lenne az, amit életem végéig csinálni szeretnék.

– Véglegesen nem költöztem haza. Jelenleg is ingázom, egy kis időt itthon töltök, egy kis időt Angliában. Sokat gondolkodom azon, hogy mi tévő is legyek a jövőt illetően, hisz nem tudjuk, hogyan alakul a háború, lesz-e itthon munkalehetőség. Több alkalommal arra jutottam, hogy talán érdemes külföldön folytatni azt, amit itthon megtanultam. Úgy gondolom, majd kiforrja magát…

– Húszéves voltam, amikor komolyan el kezdett vonzani a kozmetika világa. 2021-ben Nagyszőlősön végeztem el egy smink tanfolyamot, melynek minden percét élveztem. Az oktatóm tanácsára kitanultam a szemöldökformázás alapjait is, hisz sminkelésre csak adott alkalmakkor jönnek a hölgyek, de egy nőnek mindig szüksége van szép szemöldökre. Még abban az évben egy ilyen jellegű tanfolyamon is részt vettem. Büszke voltam, amikor dicsérő szavakat kaptam a tanáromtól, biztatott, hogy ne adjam fel, gyakoroljak sokat, hisz a tehetségem meg van hozzá.

Hírdetés

– A tanfolyamokat követően saját házunkban rendeztünk be egy erre alkalmas helyiséget, ma is ott várom vendégeimet. Bár még nem régóta dolgozom a szakmában, eddigi tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy egyre többen a természetes, úgynevezett nude sminket részesítik előnyben, amely nagyon jól kiemeli az arc formáját. Azonban engem az igazán élénk sminkek hoznak lázba. Nagyon szeretem a színes, feltűnő sminkeket, amelyek még inkább kiemelnek egy-egy kerek szemet vagy telt ajkat.

– Így igaz. Mint említettem, 2021-ben tanultam meg a szakma alapjait, ekkor már jócskán a koronavírus időszakát éltük. Azonban időközben enyhültek is a járvány megfékezését célzó szabályozások, így tudtam vendégeket fogadni. Kellemes időszak volt ez, azt mondhatom, sokat tudtam tanulni, gyakorolhattam, tökéletesíthettem a technikámat. Majd az idei év elején kitört a háború, ez még inkább megnehezíti a mindennapokat. Sokan nem is sejtettük, hogy a pandémia után lehet még rosszabb, és tessék… Többen külföldre kényszerültek, lemondták a nagy rendezvényeket, esküvőket, ennek megfelelően a sminkesekre sincs annyira szükség. Reménykedem abban, hogy mihamarabb véget ér ez az áldatlan állapot, és újra megkeresnek a vendégeim.

– A szépségipar egy dinamikus, folyamatosan változó ágazat, ahol szinte naponta jelennek meg újdonságok, új technikák, megoldások. Ennek megfelelően én is szeretnék tanfolyamokon részt venni, hogy még jobban fejleszthessen magam. Az alapanyagok terén is van mit tanulnom, ezt be kell vallanom, ki kell alakítanom azt a stílust, amely kifejez engem. Reményeim szerint lesz rá lehetőségem.

– Úgy érzem, a sminkelés világában találtam meg önmagam. Ez az, amit szeretetből tudok csinálni. Minden vendég egy újabb kihívást jelent, hisz mindenkinek más az arc formája, ami után igazodni kell, és az alapján alkotni. Büszke vagyok magamra, hogy amikor a vendégek kéréseit teljesítem, ők elégedetten állnak fel a székből. Nagyon boldog vagyok, amikor látom, mennyire örülnek az eredménynek. Ezért szeretem csinálni.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »