Bernd Storck váltaná Szabics Imrét Fehérváron?

A Fehérvár célja az lenne, hogy a Ferencvárossal a bajnoki címért küzdjön, ehhez képest a csapat tíz forduló után mindössze a hetedik helyen áll a tizenkét csapatos NB I-ben. Máris felröppentek a pletykák az edzőváltásról, egy német edzővel állítólag már meg is kezdték a tárgyalásokat.

Maga Szabics Imre is azt nyilatkozta a Fehérvár legutóbbi, Újpest elleni veresége után, hogy gyalázatos teljesítményt nyújtott a csapata. Közel nyolcvan percet játszott emberelőnyben a Fehérvár, mégis kikapott az idényben addig nyeretlen lila-fehérektől.

A csapatot április óta irányító Szabics arról is beszélt, hogy talán a jelenlegi keret nem megfelelő a fent említett célok megvalósítására. A szurkolók közül azonban egyre többen az edzőt teszik felelőssé az eredmények elmaradása miatt, ami abból a szempontból jogosnak tűnik, hogy a fehérvári keretet nem lehet a magyar élvonal szintjén gyengének nevezni.

A húszmillió eurós piaci értékével a Fradi után a második legértékesebb csapatról van szó az NB I-ben.

Az Origó által tálalt Bors-információi szerint máris felvetődött Szabics kirúgása, amelyre azonban a téli szünetig jó eséllyel nem kerül sor. Nehezíti az ügyet, hogy az osztrák válogatott stábjából elcsábított edzővel 2024-ig szóló szerződést írtak alá, így az egy éven belüli eltávolítása jelentős anyagi terheket róna a klubra.

Hírdetés

Ennek ellenére a cikk szerint arról pletykálnak, hogy Sallói István sportigazgató már megkezdte a tárgyalásokat egy német szakemberrel. Konkrétan említésre került a jelenleg munkanélküli Bernd Storck neve.

Az ő szerződtetése különösen pikáns lenne, hiszen amikor 2015 őszén átvette Dárdai Páltól a magyar válogatott irányítását, hamarosan kirúgta a stábból a megörökölt Szabicsot és Sallóit is.

Utóbbi az Eb-re való kijutás után megértően nyilatkozott Storck döntéséről: – Storck megköszönte nekünk a munkát Szabics Imrével, ami mindenképpen pozitívum. Többször hangsúlyozta, hogy nem személyes ellentétről van szó, szeretne beköltözni a stábjával Telkibe. Jó döntés volt a részéről, az élet őt igazolta.

Később, az Andorra elleni 2017-es vereség után, amely megindította Storckot a lejtőn, azonban már kritikusabban fogalmazott Sallói a Nemzeti Sportnak: – Nem az a baj, hogy Storckot megtartották az állásában, hanem az, hogy egy kézben összpontosul minden szál. Ő felel a válogatottért, a szakmai munkáért, ő felügyeli az utánpótlást, ő mondja meg, ki, hol és mennyit dolgozzon, ő mutatja az utat. Miniállam az államban. Én más irányba vinném a magyar futballt. Magyar szakemberekre bíznám a válogatott és a sportág irányítását. Nem értem például, miért nem tartották a stábban Szabics Imrét, őt hosszú távon el tudnám képzelni szövetségi kapitányként.

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, most Sallói mégis Storckra cserélheti le Szabicsot. Persze ezt ne vegyük készpénznek, egyelőre nem több az egész alig komolyan vehető szóbeszédnél. 

Érdekes hetek következnek Fehérváron.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »