Atomrobbantásokról a tanácsülésen (Kézdivásárhely)

Atomrobbantásokról a tanácsülésen (Kézdivásárhely)

Eseménytelennek ígérkezett a kézdivásárhelyi tanács e havi rendes ülése, az ülés megszokott menete határozattervezetek gyors elfogadásánál többet aligha ígért, az egyhangúságba azonban sikerült némi „színt” vinnie Szőts Emil tanácstagnak (aki a céhes városban az Erdélyi Magyar Szövetség polgármesterjelöltje is). Az önkormányzati képviselő meredek állítással állt elő, szerinte Ukrajnában gyakorlatilag atomháború zajlik, és már több nukleáris robbanás is történt.

A tanács a költségvetés apróbb módosításával kezdte áprilisi ülését is, majd szavaztak a Kézdivásárhely Ipari Parkok Kft. 2023. évi könyvelési mérlegének és könyvvizsgáló jelentésének elfogadásáról. Kampány lévén, az EMSZ egyik tanácstagja, Balázs Attila arra kérte Fejér Áron ügyvivőt, hogy számszerűsítse a megvalósításokat euróban is, ne csak lejben. Nem is szavazta meg a beszámolót, majd Fe­jér Áron kérdésére azt válaszolta: tanácstagként nem kötelessége megindokolni, hogy mi az ellenvetése.

Hírdetés

A továbbiakban formai döntések szerepeltek a napirenden, így megszavazták Kézdivásárhely municípium és a sárfalvi katolikus egyház közti területcserét, a gyerekek családtól való elszakadásának megelőzésével foglalkozó közösségi konzultatív tanács létrehozását és egy szolgálati lakás kiutalását dr. Flavia Daniela Munteanu részére. A testület jóváhagyta az Ady Endre utca 9. szám alatt található épület – iskolai tanműhely – oktatási célú helyiségből más rendeltetésű helyiséggé való átminősítését, ez azért szükséges, mert a Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium a rossz állapotban lévő épületeket le szeretné bontani, és ez másként nem lehetséges.

A tanácsülés „csúcspontjának” a polgári védelmi iroda vezetőjének beszámolója bizonyult. A beszámoló kapcsán Szőts Emil tanácstag, az EMSZ polgármesterjelöltje összeesküvés-elméletnek tűnő fejtegetésekbe bocsátkozott, hangot adva annak a meggyőződésének, hogy eltitkolják a lakosság elől egy ANCOM-os mérő­műszer adatait (az ANCOM az Országos Távközlési Hatóság nevének rövidítése – szerk. megj.). Az udvarán található virágpor színe és mennyisége alapján úgy véli, legalább három atomrobbantás volt Ukrajnában – jelentette ki. A szemlátomást meglepett tanácstagok végighallgatták, majd a fizikus végzettségű Bokor Tibor polgármester elmondta, nem chemtrailből és nem atomrobbantásból származik a por, hanem a Szaharából.  Szilveszter Szabolcs alpolgármester a szarkazmust sem mellőzve azt vetette fel, hogy ily módon akár arról is értekezhetnének, hogy lapos a föld, kíváncsian várja a felvetéseket és nyitott azok megbeszélésére.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »