A Ferencváros lesz a Paks ellenfele a döntőben (Labdarúgás, Magyar Kupa)

A Ferencváros lesz a Paks ellenfele a döntőben (Labdarúgás, Magyar Kupa)

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a MOL Magyar Kupa fináléjába, miután szerdán hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyháza csapatát. A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben – akárcsak két éve – a Paks lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak 2–1-re diadalmaskodott a vendég Kisvárda felett.

A várakozásnak megfelelően a fővárosi csapat lépett fel kezdeményezőbben, azonban a hazai együttes is szervezetten futballozott, időnként letámadta ellenfelét, a labdaszerzések alkalmával pedig komoly lehetőségeket tudott kialakítani. Többet birtokolta a labdát a Ferencváros, ám a nagyobb lehetőségek a Nyíregyháza előtt adódtak. A szünet után is többször helyzetbe kerültek a házigazdák, viszont a  vendégek közelebb jártak a gólszerzéshez: Alaxai Áron szabálytalankodott Varga Barnabás ellen, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. A magyar válogatott támadó állt oda a labda mögé, azonban félmagas lövését a zabolai Fejér Béla látványos vetődéssel védte.

Hírdetés

Remekül teljesített a másik kapus is, Varga Ádám többször bravúrral mentett, viszont a 68. percben Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudott hárítani. A hazai vezetés után cserék jöttek a vendégcsapatnál, amely nagy tempót diktálva próbált egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Ibrahim Cissé jóvoltából. Nem sokkal később pedig a fordítás is megvolt, Edgar Szevikjan tekert védhetetlenül a kapu jobb oldalába. A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében veszélyesen játszott, ám a 24-szeres kupagyőztes ellenfele a kihagyott büntető ellenére továbbjutott.

Eredmények, Magyar Kupa, elődöntők: Paksi FC–Kisvárda Master Good 2–1 (gólszerzők: Papp 27., Hahn 53., illetve Matić 21.), Nyíregyháza Spartacus FC–Ferencvárosi TC 1–2 (gólszerzők: Kovácsréti 68., illetve Cissé 85., Szevikjan 89.). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »