Berényi nélkül jött létre a Szövetség. Solymos kézbe is vette a karmesteri pálcát

Berényi nélkül jött létre a Szövetség. Solymos kézbe is vette a karmesteri pálcát

Szövetség – Magyarok, Nemzetiségek, Régiók. Ez az új, hosszúnevű párt neve, mely megszünteti az MKP-t, az Összefogást és a Most-Híd nevű vegyespártot. Helyettük egy Forró Krisztián szerint magyar, Solymos szerint egy többségében magyar, ámde inkább vegyespárt jön létre.

Elnökét az MKP adja, az OT-elnökét a Most-Híd, szakmai alelnökét pedig az Összefogás. A három párt 9-5-4, illetve 5-3-2 arányban részesül majd a döntéshozó helyekből az egyes testületekben.

Bemutatták az új közös magyar érdekeltségű pártot, a Szövetséget

A Körkép.sk úgy tudja – bár hivatalos döntés még nincs – hogy a Szövetség első elnöke Forró Krisztián lesz, OT-elnöke a több büntetőjogi eljárásban is érdekelt Solymos László, szakmai alelnöke pedig Mózes Szabolcs.

Kérdésünkre reagálva általánosságban szólva Forró elmondta, hogy amennyiben a NAKA vádat emel Solymossal szemben, úgy le kell mondania a közös pártban betöltött tisztségéről.

A mai sajtótájékoztató egyik fő üzenete mégsem a Solymos által hangoztatott teljes egyetértés és erős gyökerek voltak, hanem az, hogy az MKP politikai agya, a párt második embere, Berényi József általános alelnök 20 perccel a sajtótájékoztató kezdete előtt lemondta a részvételt.

Hírdetés

Kérdésünkre Forró Krisztián elmondta, hogy őt is meglepte Berényi sms-ben érkezett bejelentése. Hogy ez milyen üzenettel bír a választók felé, illetve hogy Berényi a Szövetség része kíván-e lenni, Forró nem kívánta különösebben taglalni és és Berényihez irányított bennünket.  A kormányfő, Igor Matovič tanácsadóját cikkünk megjelenéséig el is értük, de nem kívánt nyilatkozni.

Forró szerint amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé az új párt bejegyzéséhez szükséges 10 ezer aláírás összegyűjtését, úgy az Összefogás néven ismert Magyar Közösségi Összefogást nevezik majd át Szövetségre.

A mai sajtótájékoztatón Solymos László három oldalas, előre megírt szöveget ismertetett a Szövetség álláspontjával, értékrendjével, elképzeléseivel kapcsolatban. Solymos kemény kormányellenes szöveget olvasott fel, amihez Forró és Mózes némán asszisztált.

Így indul hát tehát a Szövetség. Hogy hová jut és meddig, az a jövő kérdése. Mindenesetre a mára teljesen szétesett Most-Híd révbe ért, mely a ma látottak alapján azonnal át is vette az új pártképződmény politikai irányítását.

A témával a későbbiekben még foglalkozunk.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »