Berényi Józsefet Nagyszombat megye első alelnökévé választották

Berényi Józsefet Nagyszombat megye első alelnökévé választották

Ma tartotta alakuló ülését Nagyszombat megye önkormányzata, amelyre a megyeszékhely egyetemének épületében került sor. A 40 képviselő letette esküjét, majd Jozef Viskupič megyeelnök javaslatára megválasztották az alelnököket is, köztük a megyefőnök első helyettesét, Berényi Józsefet.

A képviselői esküt járások szerint, azon belül pedig a választáson szerzett szavazatok száma szerint tették le az új megyei képviselők.

Rajtuk kívül a Csallóközből még Menyhárt József, Fenes Iván, Bacsó László, Nagy József, Orosz Csaba, Balódi László, Polák László, illetve a Mátyusföldről Agócs Gergely, Forró Krisztián, Biró László, Chomča Ervin, Horváth Zoltán a Szövetség Nagyszombat megyei képviselői. A legnagyobb frakciót alkotják majd a megyei önkormányzatban.

Hírdetés

Berényi József hírportálunknak nyilatkozva elsőként a választópolgároknak mondott köszönetet, hiszen sok voksot kaptak a Szövetség képviselői, az elnökjelöltek versenyében pedig rá 38 ezren szavaztak.

Minden bizonnyal az Európai Unióból komoly anyagi támogatások érkeznek a megyébe, azok észszerű és hatékony felhasználása is a feladatuk lesz.

A következő megyei ülés december 7-én lesz.

(Oriskó Norbert/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »