Beperelnék a nagyváradi önkormányzatot a mûanyagkoszorú-gyártók, mert kitiltották az árújukat a temetõbõl

Beperelnék a nagyváradi önkormányzatot a mûanyagkoszorú-gyártók, mert kitiltották az árújukat a temetõbõl

Több műanyag koszorúkat gyártó vállalkozás perleni készül a nagyváradi polgármesteri hivatal alárendeltségbe tartozó Helyi Közterület-fenntartó Vállalatot (ADP), miután az intézmény június 1-jétől megtiltotta a városi temetőben az ilyen típusú koszorúk használatát – számolt be az ebihoreanul.ro.

Az ADP döntése szerint környezetvédelmi okokból (mivel nem újrahasznosíthatóak) tilos a műanyag koszorúk árusítása és elhelyezése, illetve azoké a természetes alapanyagú koszorúké is, amelyek fémvázra készülnek, mivel azokat nem lehet komposztálni. Ugyanakkor a tiltást ki fogják terjeszteni más településekre is. Az ADP közlése szerint csak a szeméttelepre való elhelyezésük – mint nem újrahasznosítható hulladék -, havi 60 ezer lejes költséget jelent a számukra.

Hírdetés

Mióta értesültek a nagyváradi döntésről, az aradi, karánsebesi, nagylaki és temesvári papok is elkezdték mondani, hogy nem kell nekik a műanyag koszorú. Két hete nem volt egy kliensünk sem. Készletre dolgozunk, 60 fizetett alkalmazottal – panaszkodott a lapnak Rózsa Mária, a Serplast Nagyvárad igazgatója, amelyik a legrégebbi ilyen profilú cég az országban.

Az ország 14 legnagyobb gyártója most egy kolozsvári ügyvédi irodához fordult, hogy perbe fogja az ADP-t. (ebihoreanul/g4media)

Nyitókép: serplast.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »