Benedek-Huszár János mellett a választmány (Barót)

Benedek-Huszár János mellett a választmány (Barót)

A baróti RMDSZ választmányának döntése értelmében Benedek-Huszár János lesz a szövetség polgármesterjelöltje a közelgő helyhatósági választásokon. A harmincöt választmányi tag közül harminchárman vettek részt a szerda esti gyűlésen, közülük huszonhatan a polgármesteri tisztséget jelenleg is betöltő Benedek-Huszár Jánost támogatták. A jelöltségért szintén versenybe szálló Bán Istvánra ketten szavaztak, öt szavazólap pedig érvénytelen volt. A szerda esti ülésen elfogadták az önkormányzati képviselők jelöltlistáját is, amelyen számos új név található. A lista bejutónak számító helyein döntő többségben barótiak vannak, a falvak képviselőit hátrébb sorolták.

Benedek-Huszár János úgy nyilatkozott: a rangsoroló ülés kimenetele olyan lett, mint várta. A jelölteknek megadatott, hogy néhány percben vázolják elképzeléseiket. Ő arról beszélt, hogy folytatná az elkezdett munkát, újabb beruházásokat indítana el, tenne az átláthatóság, a kommunikáció jelenlegi szintjének a megtartása és a megteremtett önkormányzati béke megőrzése érdekében, azaz azért, hogy a város és a falvak fejlődjenek.

Bán István szerint az a forgatókönyv valósult meg, amit megjósolt: a pártfegyelmet követők egyként szavaztak úgy, ahogy a helyi és megyei vezetők elvárták. Meggyőződése, Derzsi-Ráduly Kázmért is hozzá hasonlóan leszavazták volna, hiszen az egész gyűlés nem volt más, mint olcsó színjáték, amelynek nem volt egyéb célja, mint ellehetetleníteni mindazokat, akik kicsit másképp mernek gondolkozni. Az bizonyos, hogy polgármesternek nem indul sem független jelöltként, sem más párt színeiben, ám azon még gondolkodik, hogy tanácstagként mérettesse-e meg magát. Azt megtehetné, hiszen az RMDSZ-nek tett vállalásában az áll, hogy polgármesteri tisztségért nem indul a szövetség jelöltjével szemben.

Hírdetés

Gál Károly parlamenti képviselő, a helyi RMDSZ elnöke úgy vélte, az ülésen született voksolás egyértelműen fejezi ki, mi a választmányi tagok véleménye, melyik az az irány, amelyet helyesnek és követendőnek tartanak. A tanácsosi listát úgy állították össze, hogy az területileg kiegyensúlyozott legyen, a tapasztalt önkormányzati munkát vállalók mellett legyenek újak is, akik lelkesedésükkel lendület vinnének a munkába, ugyanakkor a nagyon aktív nőszervezet és az ifjúsági szervezet képviselői is helyet kapjanak rajta.

Az RMDSZ-listán a rangsorolást követően a következő jelöltek indulnak tanácsosi mandátumért: Pál-Szilágyi Zoltán (Barót), Bende Levente (Barót), Buda Rozália (nőszervezet, Barót), Kotecz József Attila (Felsőrákos), ifj. Fehér Zoltán (Barót), Lázár Csaba (Barót), Szász Levente (Köpec), Szakács László (Barót), Lázár János (Barót), Bogyor-Máté Dalma (Bibarcfalva), Vida Enikő (nőszervezet, Barót), Balázs Tamás (társult ifjúsági szervezet, Barót), Gáspár Eugeni (Bodos), Ráduly László Dezső (Barót), Vajda Irén (Miklósvár); póttagként Szőcs Lilla, Tamási Edit, Váncza Gabriella és Benedek Csaba neve szerepel. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg tisztségben lévő tanácstagok közül Lázár-Kiss Barna András volt polgármester, a baróti Szabó Péter és Ráduly Antal Róbert, illetve a köpeci Bíró Béla Dávid nem nyerhet új mandátumot.

Az viszont bizonyos – a szavazólapon is úgy szerepelt –, hogy a frakcióvezető Pál-Szilágyi Zoltán lesz, amennyiben pedig az RMDSZ adhat majd alpolgármestert a városnak, a tisztségre ismét Szakács Lászlót nevesítik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »